21.8 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δίκαια στους «8» του CL η Τσέλσι

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο από τον Ραχίμ Στέρλινγκ κι ένα δεύτερο με πέναλτι του Κάι Χάβερτς ανέτρεψαν το σκορ της ήττας στη Γερμανία (0-1) κι έδωσαν στην Τσέλσι την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, απέναντι στη Ντόρτμουντ.

Όπως ακριβώς συνέβη στη Γερμανία πριν από τρεις εβδομάδες, όταν η Βεστφαλοί νίκησαν ενάντια στη ροή του αγώνα τους «Μπλε», έτσι και τη νύχτα της Τρίτης, στο «Στάμφορντ Μπριτζ», η πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2021 έχασε πολλές ευκαιρίες.

Στη σημαντικότερη εξ αυτών, στο πρώτο ημίχρονο, ο Γερμανός διεθνής Χάβερτς είχε δοκάρι, αλλά στο 43ο λεπτό ο Μπεν Τσίλγουελ σέντραρε στη μεγάλη περιοχή και βρήκε τον συμπαίκτη του στην Εθνική Αγγλίας, Στέρλινγκ, που άνοιξε το σκορ.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου νέα σέντρα του Τσίλγουελ χτύπησε στο τεντωμένο χέρι του αμυντικού Μάριους Βολφ και ο Ολλανδός διαιτητής Ντάνι Μάκελι καταλόγισε πέναλτι, αφού κλήθηκε στην οθόνη του VAR.

Το εκτέλεσε ο Χάβερτς στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και το παιχνίδι συνεχίστηκε για λίγα δευτερόλεπτα έως ότου το VAR ειδοποίησε τον Μάκελι ότι παίκτες της Ντόρτμουντ (και της Τσέλσι) είχαν μπει στην περιοχή.

Ο Ολλανδός έδωσε επανάληψη, ο Χάβερτς ανέλαβε ξανά την εκτέλεση κι εκτέλεσε με τον ίδιο τρόπο, αλλά αυτή τη φορά ήταν εύστοχος κι έγραψε το τελικό 2-0 στο 53ο λεπτό, που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Γκράχαμ Πότερ.

Ταυτόχρονα, ήταν η πρώτη ήττα της Ντόρτμουντ μετά από νίκες στους προηγούμενους 10 αγώνες της αλλά και μια ώθηση για την Τσέλσι, η οποία πασχίζει να βρεθεί σε φόρμα από την αλλαγή της χρονιάς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό