17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δήμος Αθηναίων: Μουσικές βραδιές στη ταράτσα του Δημαρχιακού Μεγάρου

Ειδήσεις Ελλάδα

Από την Τετάρτη 28 Ιουνίου η ταράτσα του Δημαρχιακού Μεγάρου, γεμίζει με τραγούδια και μελωδίες, με μπάντες, τροβαδούρους και ειδικά μουσικά αφιερώματα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Το Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας ανοίγει τις πόρτες του καλώντας του Αθηναίους να περάσουν δροσερές μουσικές βραδιές στην  ταράτσα του με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

Από την Τετάρτη 28η Ιουνίου ως το Σάββατο 1η Ιουλίου, παρουσιάζει τις μουσικές βραδιές «City Hall Sessions»  από τον Αθήνα 9, 84 με ελεύθερη είσοδο  ,

Από την Τετάρτη 28 Ιουνίου η ταράτσα του Δημαρχιακού Μεγάρου, στην καρδιά της Αθήνας γεμίζει με τραγούδια και μελωδίες, με μπάντες, τροβαδούρους και ειδικά μουσικά αφιερώματα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής.

Ο Αθήνα 9,84, ετοίμασε και παρουσιάζει μια σειρά ραδιοφωνικών συναυλιών σε ένα απρόσμενο και πανέμορφο σημείο της πόλης.

Οι συναυλίες είναι ανοιχτές για το κοινό. Όσοι το επιθυμούν, μπορούν να τις παρακολουθήσουν ζωντανά, με ελεύθερη είσοδο. Αρκεί να συντονιστούν στους 98, 3 FM και στα social media του σταθμού για να κερδίσουν προσκλήσεις.

Γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες, λυρικοί αλλά και σύγχρονοι, τραγουδοποιοί και τροβαδούροι θα μας χαρίσουν αξέχαστες βραδιές, πλαισιωμένοι από τους παραγωγούς του σταθμού οι οποίοι θα παίζουν μουσική πριν τις συναυλίες. Μαζί μας θα είναι οι: Χρήστος Θηβαίος και Παναγιώτης Μάργαρης, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος με ένα αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο, ο Βαγγέλης Γερμανός και οι Polkar.

Πρόγραμμα:

Τετάρτη 28 Ιουνίου: «Με φάρο το φεγγάρι»

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος επιλέγουν να τραγουδήσουν αυτά που αγάπησαν περισσότερο από το σύνολο των τραγουδιών του Μάνου Λοΐζου. Οι δυο τους αγκαλιάζουν αυτό το ανεκτίμητο ρεπερτόριο που -παρότι πέρασαν 50+1 χρόνια από τον θάνατό του- εξακολουθεί να παραμένει ζωντανό, να γράφει νέες ιστορίες και να χαράζει καινούργιους δρόμους.

Η διακεκριμένη ερμηνεύτρια και ο ξεχωριστός τραγουδοποιός πιστεύουν βαθιά πως η αναδρομή στο τόσο σημαντικό έργο του συνθέτη αλλά και οι στίχοι που επέλεξε να μελοποιήσει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, αποτελούν ουσιαστική κατάθεση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και υπενθύμιση στους νεότερους της διαχρονικότητας του μουσικού του έργου.

Μαέστρος και ενορχηστρωτής: ο πιανίστας Νεοκλής Νεοφυτίδης

Μπάσο: Θοδωρής Κοέλης

Φλάουτο: Κωνσταντίνος Μακαρίτης

Πέμπτη 29 Ιουνίου: «Το soundtrack της ζωής μας»

Ο Βαγγέλης Γερμανός, ο αγαπημένος τραγουδοποιός, μας προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι με τα τραγούδια του που έγιναν το soundtrack της ζωής μας τις τελευταίες δεκαετίες αλλά και νέες εκπλήξεις από τον καινούργιο του δίσκο με τίτλο «Πέτρα που κυλάει».

Μαζί του, επί σκηνής, θα βρίσκονται 3 εκπληκτικοί μουσικοί και η Σάσσα Παπαλάμπρου στο πιάνο και στη φωνή.

Μπάσο: Απόστολος Καλτσάς

Τύμπανα: Νίκος Σκομόπουλος

Σαξόφωνο / Φλάουτο: Θόδωρος Πιστόλας

Ηχολήπτης: Κώστας Κυριακίδης

Παρασκευή 30 Ιουνίου: «Polkar…μέχρι τελικής πτώσης!»

Ο αεικίνητοι Polkar, δηλαδή η μπάντα του Γιώργου Παπαγεωργίου, κλείνουν τη σειρά των συναυλιών στην Ταράτσα του Δημαρχείου με ένα αστραφτερό πανηγύρι γεμάτο τρομπέτες, γιουκαλίλι και βαλκανικούς ήχους.

Οι Polkar είναι:

Φωνή, ukulele: Γιώργος Παπαγεωργίου

Κιθάρα, φωνή: Γιάννης Κυρατσός

Τρομπέτα: Γιώργος Αβραμίδης

Τρομπόνι: Μιχάλης Καρανίκος

Μπάσο: Χρήστος Παππάς

Τύμπανα: Λάζαρος Πλιάμπας

Ηχολήπτης: Σωτήρης Παπάκος

Σάββατο 1 Ιουλίου: “Τα δειλινά του κόσμου”

Η συναυλία με την οποία επρόκειτο να ανοίξει η αυλαία των εκδηλώσεων στην ταράτσα του Δημαρχιακού Μεγάρου, μεταφέρθηκε -λόγω έκτακτων συνθηκών- για την πρώτη μέρα του πιο καλοκαιρινού μήνα και οι συντελεστές της, υπόσχονται να ολοκληρώσουν με τον πιο μελωδικό τρόπο τον κύκλο αυτών των ξεχωριστών μελωδικών βραδιών στην καρδιά της πόλης.

Ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης, συναντιούνται στην Ταράτσα του Δημαρχείου και αφηγούνται, ο καθένας με τον τρόπο του, τα λυρικά τους παραμύθια με στίχους και μουσική.

‘Ώρα έναρξης: 21:00

Δείτε εδώ πληροφορίες για τις προσκλήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό