18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Δέχεται γκολ η ΑΕΚ μετά το 85′ εκτός έδρας; Χάνει βαθμούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ κάνει μία καλή χρονιά, όντας 2η στην Super League με 59 βαθμούς. Ωστόσο, θα μπορούσε να είχε ισοφαριστεί αν δεν ισοφαριζόταν κόντρα στον Άρη στο 90+7′. Οι πρωταθλητές Ελλάδας την φετινή χρονιά έχουν χάσει αρκετούς βαθμούς στα τελευταία λεπτά. Συγκεκριμένα, σε τέσσερις αγώνες έχουν ισοφαριστεί μετά το 85′ σε εκτός έδρας αναμετρήσεις. Ας δούμε λοιπόν σε ποιους αγώνες έχει συμβεί αυτό. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο φορές που παρατηρήθηκε αυτό το φαινόμενο ήταν σε παιχνίδια όπου ή επόταν ευρωπαϊκός αγώνας ή είχε προηγηθεί. Η ΑΕΚ, αναμετρήθηκε κόντρα στην Κηφισιά με το… μυαλό στην Μαρσέιγ για τους ομίλους του Europa League. Έτσι, ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε να κάνει ένα εκτεταμένο ροτέισον. Παρά το γκολ του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, η «ένωση» είχε να αντιμετωπίσει έναν εξαιρετικό Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο, ο οποίος ήταν «το Α και το Ω» στην εστία των γηπεδούχων. Έτσι, η ομάδα των Βορείων Προαστίων εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της στο 85ο λεπτό και έκανε το τελικό 1-1 με τον Νίκο Βαφέα.  

Η δεύτερη φορά, ήταν μετά τον πικρό αποκλεισμό απέναντι από τον Άγιαξ στην Ολλανδία. Εκεί, ο «δικέφαλος» αντιμετώπισε τον Πανσερραϊκό του Πάμπλο Γκαρσία. Οι πρωταθλητές προηγήθηκαν και δύο φορές μάλιστα στο σκορ. Ωστόσο, στο 90+4′ ο Κωνσταντίνος Θυμιάνης «στέρησε» στην ΑΕΚ τους τρεις βαθμούς. 

Έχοντας «γεμάτο» πρόγραμμα στους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, η ΑΕΚ αγωνιζόταν κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, ο Νίκλας Ελίασον έβαλε σε θέση «οδηγού» την ομάδα του, αλλά η «ένωση» ισοφαρίστηκε στο 89ο λεπτό από τον Τόμας Κεντζιόρα. 

Την τελευταία αγωνιστική των play-offs, όπως προείπαμε, οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα προηγήθηκαν πάλι δύο φορές με τον Νόρντιν Άμραμπατ στην αρχή της αναμέτρησης (15′) και με τον Πόνσε στο δεύτερο μέρος του αγώνα (67′). Όμως, ένα λάθος του Ντομαγκόι Βίντα, ο οποίος έκανε χέρι μέσα στην μεγάλη περιοχή, έδωσε την ευκαιρία στους Θεσσαλονικείς να ισοφαρίσουν από τα «11» βήματα. Έτσι, ο Λορέν Μορόν από την «εσχάτη των ποινών» έκανε το 3-3 στο 90+7′. 

Συμπεραίνοντας, η ΑΕΚ πρέπει να είναι πιο προσεκτική στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αν θέλει να γίνει ξανά πρωταθλήτρια και να πάρει ταυτόχρονα το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. 

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό