23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γ. Οικονόμου: Έχουμε μπροστά μας δύσκολο καλοκαίρι

Ειδήσεις Ελλάδα

«Θα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο, τονίζοντας πάντως πως η Πολιτεία είναι φέτος «καλύτερα προετοιμασμένη και έχει κινητοποιήσει πολλαπλάσια μέσα για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων».

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «η προετοιμασία αυτή φάνηκε και στην πυρκαγιά στην Γλυφάδα και στη Βούλα, όπου τα μέσα κινητοποιήθηκαν και οι χρόνοι αντίδρασης ήταν εντός των πρωτοκόλλων. Για αυτό και η κατάσταση παρέμεινε εντός ελέγχου και δεν θρηνήσαμε θύματα, ενώ περιορίστηκαν στο ελάχιστο δυνατό οι ζημιές, οι φθορές σε περιουσίες και υποδομές».

Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε πως ο κ. Στυλιανίδης «απολαμβάνει απολύτως της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού», σημειώνοντας πως «η διαχείριση μιας πολύ δύσκολης πυρκαγιάς εν μέσω σφοδρών ανέμων ήταν μία απόδειξη ότι η δουλειά που έχουμε κάνει το προηγούμενο διάστημα αποδίδει».

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως οι συνθήκες εντός των οποίων λειτουργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες το επόμενο διάστημα είναι αντίξοες εξαιτίας της κλιματικής κρίσης. «Για αυτό και χρειάζεται όλοι να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, τη δουλειά που αναλογεί στον καθέναν αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, ανθρώπινους πόρους, οικονομικούς πόρους, μέσα, υποδομές, θεσμικές δυνατότητες που αποκτήσαμε με τις παρεμβάσεις μας το προηγούμενο διάστημα. Και ταυτόχρονα χρειάζεται  και μια μεγάλη κοινωνική πανστρατιά» τόνισε.

Απαντώντας στις επικρίσεις δήλωσε ότι «οι πυρκαγιές δεν σβήνουν με κραυγές και δαιμονοποίηση των αρμοδίων οργάνων, και των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όπου συχνά οι προσπάθειές τους είναι ηρωικές και αποδοτικές». «Θα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι -αυτή είναι η πραγματικότητα- και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και σκληρή δουλειά στη διάρκεια όλης αυτής της περιόδου, ώστε στο τέλος της περιόδου, που  αργεί ακόμη, να μπορούμε να κάνουμε έναν απολογισμό πολύ καλύτερο από την περσινή χρονιά και σαφώς καλύτερο από το μέγεθος των προβλημάτων που η κλιματική κρίση μπορεί να προκαλέσει» σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν από τον δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού ότι δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ στην περιοχή και ότι τα χρήματα για την αντιπυρική προστασία είναι λιγότερα από πέρυσι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως είναι «απολύτως λογικό κάθε δήμαρχος να εκφράζει την αγωνία του για την όσο δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες» αλλά – όπως έσπευσε να προσθέσει – «πολλές φορές ακούγονται υπερβολικά και άδικα πράγματα».

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό