23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία στον καγκελάριο Σολτς

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνάντηση με πολίτες είχε ο γερμανός καγκελάριος ‘Ολαφ Σολτς  στους κήπους της Καγκελαρίας και απάντησε σε ερωτήσεις τους σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Σολτς υπεραμύνθηκε της γερμανικής  πολιτικής  και  τόνισε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας  κατά της Ουκρανίας δεν πρέπει να κλιμακωθεί.

«Πρόκειται για έναν πόλεμο που ξεκίνησε ο Πούτιν, η Ρωσία, με την πρόθεση να κατακτήσει τη γειτονική χώρα – νομίζω ότι αυτός ήταν ο αρχικός στόχος», είπε ο καγκελάριος. Πρόσθεσε ότι η υποχώρηση δεν είναι μια λογική στρατηγική και κατέστησε σαφές ότι το κλειδί για τον τερματισμό του πολέμου βρίσκεται μόνο στη Μόσχα. Ο Σολτς σημείωσε πώς δεν θέλει να τερματίσει τον διάλογο με τον Ρώσο Πρόεδρο. «Πρέπει να μιλήσουμε ξεκάθαρα με τον Πούτιν, αλλά δεν πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να τρομοκρατηθεί», τόνισε.

Σε ερώτηση αν η Δύση δεν είχε αντιμετωπίσει επαρκώς τις ρωσικές ανησυχίες ασφαλείας, ο Σολτς το απέρριψε κατηγορηματικά: η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη, είπε. «Στην πραγματικότητα, ο Πούτιν σχεδίαζε αυτόν τον πόλεμο εδώ και πολύ καιρό επειδή ήταν της άποψης «ότι η Λευκορωσία και η Ουκρανία δεν θα έπρεπε πραγματικά να είναι χωριστά κράτη. Αυτό είναι παράλογο», τόνισε ο καγκελάριος.

«Εάν όλοι οι αρχηγοί κρατών ξεφυλλίσουν τα βιβλία της ιστορίας για τα εδάφη που κατείχαν κάποτε οι χώρες τους, τότε δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τους πολέμους για τα επόμενα 200 χρόνια», προειδοποίησε ο καγκελάριος.

Ωστόσο, η συνάντηση του  Καγκελαρίου με τους πολίτες σημαδεύτηκε από μία «γυμνή» διαμαρτυρία. Δύο Γερμανίδες ζήτησαν από τον  Σολτς να βγάλουν μια selfie, αλλά ξαφνικά  έβγαλαν τα μπλουζάκια τους, «αποκαλύπτοντας» εκκλήσεις για εμπάργκο στο φυσικό αέριο της Ρωσίας.

«Εμπάργκο στο αέριο τώρα», είχαν γράψει οι δύο γυναίκες στο γυμνό τους στήθος. Οι δυο διαδηλώτριες απομακρύνθηκαν αμέσως από τους φρουρούς ασφαλείας και το επεισόδιο έληξε χωρίς άλλα προβλήματα.

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό