17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γραφείο τελετών έδινε ψεύτικη τέφρα στους συγγενείς και κρατούσε τα πτώματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ιδιοκτήτες ενός γραφείου τελετών στο Κολοράντο συνελήφθησαν και κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, ότι έδωσαν ψεύτικα αποτεφρωμένα λείψανα σε ορισμένες οικογένειες που πενθούσαν.

Ο Jan και η Carie Hallford συνελήφθησαν στην Οκλαχόμα την Τετάρτη και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κακοποίηση πτώματος, κλοπή, ξέπλυμα χρήματος και πλαστογραφία.

Οι αρχές εντόπισαν τον περασμένο μήνα 190 αποσυντεθειμένες σορούς στο γραφείο τελετών του ζευγαριού στο Penrose με ορισμένες να χρονολογούνται από το 2019.

Το γραφείο τελετών που ονομαζόταν «Return to Nature» («Επιστροφή στη φύση»), μπήκε στο στόχαστρο των αρχών στις αρχές Οκτωβρίου, αφού οι γείτονες ανέφεραν έντονη δυσοσμία. Οι ερευνητές εισήλθαν και βρήκαν “αποτρόπαιες” συνθήκες με δεκάδες στοιβαγμένα πτώματα, ορισμένα από τα οποία βρίσκονταν εκεί για χρόνια.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, ο εισαγγελέας Μάικλ Άλεν δήλωσε ότι «οι αρχές δεν θέλησαν να δώσουν πολλές λεπτομέρειες στη δημοσιότητα προκειμένου να προστατεύσουν την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη». Μάλιστα χαρακτήρισε τις λεπτομέρειες της υπόθεσης ως «απολύτως σοκαριστικές».

Αναφορικά με τους συγγενείς, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι έλαβαν ψεύτικα αποτεφρωμένα λείψανα των νεκρών αγαπημένων τους προσώπων. Το FBI επικοινώνησε με τις οικογένειες και τους ζήτησε να δώσουν δείγματα από την τέφρα που έλαβαν για να τις αναλύσουν οι ερευνητές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό