20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

‘Για την Ιταλία παίζω ακόμα και χωρίς ένα δάχτυλο’

Ειδήσεις Ελλάδα

ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
08.06.2022 | 00:24

Ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα με τη φανέλα της Ιταλίας κόντρα στην Λιθουανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ | 8 Σεπτεμβρίου 2021
@2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Το 2-1 επί της Ουγγαρίας στο Nations League ήταν ιδιαίτερο για τον Τζανλουίτζι Ντοναρούμα αφού ήταν το πρώτο του παιχνίδι ως αρχηγός της Ιταλίας, με τον κίπερ της Παρί να δηλώνει μάλιστα πως για τους ατζούρι θα έπαιζε ακόμα και με δάχτυλο λιγότερο.

Πριν από λίγα 24ωρα η Ιταλία αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Γερμανία στην Μπολόνια στην πρεμιέρα του Nations League, σε ένα ματς ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα τραυματίστηκε σε ένα δάχτυλό του με αποτέλεσμα να τεθεί εν αμφιβόλω η συμμετοχή του στο επόμενο ματς.

“Έχει άλλα εννέα δάχτυλα για να παίξει” ήταν η αφοπλιστική ατάκα του Ρομπέρτο Μαντσίνι για τον τερματοφύλακα της Παρί και εκείνος πήρε την… ασίστ από τον προπονητή του για να “σκοράρει”.

Αυτό το έκανε στο πλαίσιο του αγώνα με την Ουγγαρία στην Τσεζένα για την 2η αγωνιστική του τουρνουά, όπου όχι μόνο ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και αγωνίστηκε αλλά φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού για πρώτη φορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, για να δηλώσει αμέσως μετά:

“Για αυτή τη φανέλα παίζω ακόμα και χωρίς ένα δάχτυλο. Ευχαριστώ πολύ το ιατρικό επιτελείο που με βοήθησε τόσο. Το να φοράω το περιβραχιόνιο του αρχηγού ήταν συγκινητικό, ήταν κάτι το απερίγραπτο.

Χρειαζόμασταν απόψε τη νίκη και αυτή ήρθε χάρη στη βοήθεια των νεαρών παικτών μας που μας έδωσαν ένα χέρι. Ξέραμε ότι μπορούσαμε να αλλάξουμε και να δώσουμε το κάτι παραπάνω και τα παιδιά έδειξαν το κατάλληλο πνεύμα”.

σχετικα αρθρα

Nations League: Ο Κέιν έδωσε βαθμό στην Αγγλία μέσα στο Μόναχο, πέρασε πρώτη η Ιταλία

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό