18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Για άλλη μία χρονιά την περίοδο των δηλώσεων, όλες οι λογίστριες και οι λογιστές βρισκόμαστε σε αδιέξοδο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ημερομηνία: 16 Ιουλίου 2023

Προς: Φορολογουμένους Πολίτες & Επιχειρήσεις, Επιμελητήρια Επαγγελματιών, ΓΣΕΒΕΕ.

Για άλλη μία χρονιά την περίοδο των δηλώσεων, όλες οι Λογίστριες και οι Λογιστές, βρισκόμαστε σε αδιέξοδο.

Μέσα σε ένα κυκεώνα δηλωτικών υποχρεώσεων τον μήνα Ιούλιο, καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας και την υποβολή των Φορολογικών Δηλώσεων, ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Για άλλη μία χρονιά το σύστημα άνοιξε όπως όπως, με τεχνικά προβλήματα και με ελλείπει στοιχεία από τους δημόσιους φορείς. Δεν είναι δυνατόν κάθε χρονιά να έχουμε την ίδια κατάσταση, να παρακαλάμε για σοβαρή και έγκαιρη παράταση και να παίρνουμε ολιγοήμερη παράταση την τελευταία στιγμή και μάλιστα όχι για όλους τους φορολογούμενους.

Δεν είμαστε κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας για να υφιστάμεθα το μαρτύριο της σταγόνας.

Οι Λογίστριες και οι Λογιστές έχουμε φτάσει στα ανθρώπινα όρια μας, Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι εμφανίζουν προβλήματα υγείας από το άγχος και την πίεση, προσπαθώντας να προλάβουν τις ασφυκτικές προθεσμίες για να μην επιβαρυνθούν με πρόστιμα οι πελάτες τους. Δεν αντέχουμε άλλο πλέον!

Ενημερώνουμε όλους τους φορολογούμενους, ιδιώτες και επιχειρήσεις, πως η ευθύνη των προστίμων θα βαραίνει το Υπουργείο Οικονομικών.

Ζητάμε παράταση τουλάχιστον μέχρι 30/09/2023 για να μην επιβαρυνθεί κανένας πολίτης με πρόστιμα τα οποία δεν θα είναι ευθύνη των λογιστών.

Ακολουθεί φορολογικό ημερολόγιο 12 ΣΕΛΙΔΩΝ με όλες τις υποχρεώσεις του Ιουλίου για να καταλάβει και ο τελευταίος πολίτης, τι όγκο υποχρεώσεων έχει να καλύψει ένα λογιστικό γραφείο μέσα σε ένα μόνο μήνα.

Φορολογικό ημερολόγιο: https://www.taxheaven.gr/calendar

Με εκτίμηση,

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό