24.4 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Γιατί πέφτουν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών;

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη μειώνονται, καθώς οι αγοραστές περιμένουν βελτιωμένα και πιο προσιτά μοντέλα τα επόμενα χρόνια.

Παρά τη σημαντική αύξηση των πωλήσεων κατά 47% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, εταιρείες όπως η Tesla, ο όμιλος Volkswagen και η Mercedes-Benz ανησυχούν.

Επισημαίνουν τα υψηλά επιτόκια και τη στασιμότητα της αγοράς που αποθαρρύνουν τους πελάτες. Οι παραγγελίες αμιγώς ηλεκτρικών της Volkswagen έχουν μειωθεί ακόμη και στο μισό σε σχέση με πέρυσι.

Οι έμποροι στη Γερμανία και την Ιταλία, μαζί με τις παγκόσμιες εταιρείες ανάλυσης, υποδεικνύουν ότι στην επιβράδυνση συμβάλλουν περισσότερα από την οικονομική αβεβαιότητα.

Οι καταναλωτές δεν είναι πεπεισμένοι ότι τα ηλεκτρικά καλύπτουν τις ανάγκες τους σε ασφάλεια, αυτονομία και τιμή.

Πολλοί πιστεύουν ότι η τεχνολογία θα εξελιχθεί, επιλέγοντας να περιμένουν τα μοντέλα επόμενης γενιάς αντί να αγοράσουν τώρα και να αντιμετωπίσουν τη γρήγορη απαξίωση.

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν παρόμοιες πιέσεις, με τη Ford και τη GM να καθυστερούν την κυκλοφορία φθηνότερων ηλεκτρικών λόγω της ασθενέστερης ζήτησης και του υψηλότερου κόστους.

Οι ειδικοί τονίζουν την ανάγκη οι αυτοκινητοβιομηχανίες να συμβαδίσουν με τους ανταγωνιστές όπως η Tesla και οι κινεζικές μάρκες.

Αν και οι πωλήσεις μπορεί να αντανακλούν περισσότερο τις λύσεις της αλυσίδας εφοδιασμού παρά την πραγματική αύξηση της ζήτησης, οι γερμανικές δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερό ενδιαφέρον για την αγορά ηλεκτρικών.

Ο κλάδος παλεύει με σημαντικές προκλήσεις στη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση, εξισορροπώντας τις επενδύσεις, τις αργές αποδόσεις, την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα στον εξελισσόμενο τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό