22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Γαλαξίας αστέρων στην Ελλάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην Αθήνα έχουν δώσει ραντεβού τα κορυφαία ονόματα της ρυθμικής γυμναστικής του πλανήτη, που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής του Φαλήρου (γήπεδο Tae Kwon Do), από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου.

Αστέρια του αθλήματος που θα βρεθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα σκορπίσουν λάμψη πλάι στις Ελληνίδες εκπροσώπους του ατομικού και του ανσάμπλ, στη σπουδαιότερη διοργάνωση γυμναστικής της τελευταίας 15ετίας στη χώρα.  

Μιλώντας για τη διοργάνωση, η Ολυμπιονίκης και α΄ αντιπρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, καθώς και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής της Ομοσπονδίας, Ειρήνη Αϊνδιλή, υπογράμμισε:

«Μέσα απ’ αυτήν την διοργάνωση δίνουμε προοπτική και υπεραξία στην ελληνική ρυθμική, τοποθετώντας την σε ένα αναβαθμισμένο επίπεδο υψηλού βεληνεκούς.

Τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά, η Ε.Γ.Ο. διεκδικεί το καλύτερο δυνατόν προσφέροντας παράλληλα στις Ελληνίδες αθλήτριες σπουδαίες εμπειρίες, ενώ δίνονται και κίνητρα στις μικρότερες να δουν από κοντά τα διεθνή ινδάλματά τους».

Περίπου 90 επιλεγμένες πρωταθλήτριες από 20 χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση, την οποία υλοποιεί η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Παλαιού Φαλήρου, σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (F.I.G.).

Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα αποτελέσει την κορύφωση μίας μεγάλης διπλής γιορτής της ρυθμικής γυμναστικής, καθώς στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί μία εβδομάδα νωρίτερα (11-13 Μαρτίου), για έβδομη χρονιά, το διεθνές τουρνουά Aphrodite Cup, με διοργανωτή τον Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» και με τη συμμετοχή ακόμη 125 αθλητριών από 17 χώρες και τέσσερις ηπείρους.

Η πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο., Ελένη Μιχοπούλου, δήλωσε:

«Οι δύο διοργανώσεις αποτελούν την ευκαιρία που έχουμε, με μηδενικό κόστος, οι Εθνικές μας ομάδες και τα επίλεκτα παιδιά των σωματείων  να συμμετάσχουν σε ένα αγώνα που τους δίνει εμπειρίες και τα βοηθάει να κάνουν το επόμενο βήμα.

Επιπλέον αποτελεί το μέσο για τον μεγάλο στόχο που είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Και οι δύο αγώνες είναι σημαντικοί γιατί γίνονται με προδιαγραφές υψηλές και συμβαδίζουν με τους στόχους της Ε.Γ.Ο. για υψηλές διακρίσεις».

Ταυτόχρονα, θα είναι η πρώτη διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας της φετινής περιόδου και θα σηματοδοτήσει την έναρξη του Ολυμπιακού κύκλου 2022-2024, δίνοντας στις αθλήτριες του ατομικού και στις ομάδες ανσάμπλ την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα νέα προγράμματά τους.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Σταθόπουλος, σχολίασε: «Η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλου Ρυθμικής Γυμναστικής φέρνει τη χώρα μας στο προσκήνιο του διεθνή χάρτη της γυμναστικής σε μια ιδιαίτερα  δύσκολη περίοδο».

Για να συνεχίσει λέγοντας ότι «στο κλειστό γυμναστήριο του Παλαιού Φαλήρου θα εμφανιστούν κορυφαία ονόματα από όλον τον κόσμο ανεβάζοντας τον πήχη ψηλά, ενώ ανοίγει ο νέος Ολυμπιακός κύκλος και για τις δικές μας αθλήτριες που θα παρουσιάσουν στη διοργάνωση τα νέα τους προγράμματα».

Και ο κ. Σταθόπουλος συμπλήρωσε: «Έχουμε εργαστεί σκληρά για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της FIG η οποία και μας εμπιστεύτηκε τη διοργάνωση και θέλουμε οι αγώνες να στεφθούν τόσο με αγωνιστική όσο και οργανωτική επιτυχία. Η πραγματοποίηση του παγκοσμίου κυπελλου στη χώρα μας σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της ρυθμικής γυμναστικής με στόχο να επανέλθει με αξιώσεις στο διεθνές προσκήνιο». 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό