18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γίναμε Ευρώπη – Γνωστό εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη χρεώνει 20 ευρώ την κράτηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα εστιατόριο στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης εφαρμόζει μια τάση που υπάρχει στην Ευρώπη, κατά την οποία οι πελάτες χρεώνονται την κράτηση του τραπεζιού.

Πρόκειται για ένα από τα ακριβότερα εστιατόρια της Καλαμαριάς το οποίο χρεώνει 20 ευρώ το άτομο για να γίνει κράτηση.

Το ποσό αυτό, αφού προσέλθει ο πελάτης και απολαύσει το γεύμα του, αφαιρείται το ποσό της κράτησης στο τέλος από τον λογαριασμό.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος γνωστοποίησε την νέα πολιτική μέσω του Tik Tok εξηγώντας τους λόγους που κάνει.

«Για να κάνεις κράτηση από εδώ και πέρα στο μαγαζί, θα προπληρώνεις 20 ευρώ το άτομο. Θέλεις να κλείσεις για 6 άτομα τραπέζι; Θα προπληρώνεις 120 ευρώ. Και γιατί το κάνουμε αυτό; Εδώ και τόσα χρόνια είχαμε, χαρτί, στυλό και γράφαμε τις κρατήσεις μαζί με ένα τηλέφωνο. Τι γίνεται εάν ο πελάτης δεν απαντάει; Τι γίνεται εάν δεν εμφανιστεί ποτέ;

Εγώ θα χάνω ένα τραπέζι και θα χρεώνομαι ενώ θα μπορούσα να είχα βάλει κάποιον άλλο πελάτη εκεί πέρα; Όχι. Γι’ αυτό επειδή στην Αθήνα και σε όλη την Ευρώπη υφίσταται αυτό σαν πολιτική, καλό είναι να ξυπνήσει και λίγο η Θεσσαλονίκη με εμάς πρωτοπόρους στην εστίαση. Θα πρέπει να προπληρώνεις για να έρθεις αν θέλεις να κάνεις κράτηση γιατί υπάρχει και το walk in. Αλλά εκεί υπάρχει πάντα το ρίσκο, ενδεχομένως να μην υπάρχει τραπέζι. Τα 20 ευρώ που θα προπληρώνεις θα αφαιρούνται από τον τελικό λογαριασμό».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό