23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Γάμος ομόφυλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας-μητρότητας»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Να εμφανίζεται και ο κ. Μητσοτάκης ως υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων, ε, αυτό πάει πολύ»

«Το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί μια επιπλέον απόδειξη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, ούτε είναι, ούτε φυσικά μπορεί να εμφανίζεται ότι είναι, υπερασπιστής των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας. Αυτό βέβαια προσπαθείτε να κάνετε και με τη μονοθεματική ατζέντα που έχετε επιβάλει, με τη συνδρομή φυσικά και Μέσων Ενημέρωσης, για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Αλλά να εμφανίζεται και ο κ. Μητσοτάκης ως υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων, ε, αυτό πάει πολύ. Μπορεί τα άλλα κόμματα να σας σιγοντάρουν σε αυτή σας την προσπάθεια, εμείς όχι. Από πού κι ως πού η κυβέρνηση της ΝΔ, υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων;» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την επαγγελματική κατάρτιση.

Συνέχισε δε λέγοντας: «Όταν το μόνο δικαίωμα που αναγνωρίζει στη λαϊκή οικογένεια, που στενάζει από την ακρίβεια, είναι να φεύγει από το σούπερ μάρκετ με τις τσάντες άδειες, αφού το 1/4 της τιμής των προϊόντων είναι φόρος. Όταν, αντί για πτυχία με αξία που ζητούν οι φοιτητές, βάζει στα πτυχία τιμή και μάλιστα για πολύ μεγάλα πορτοφόλια. Όταν με την επιστολική ψήφο, υπονομεύει ανοιχτά τη μυστικότητα και το αδιάβλητο της ψήφου και όχι μόνο. Όταν με την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στο στόμα του λύκου, δηλαδή στη Μέση Ανατολή, στην Ερυθρά Θάλασσα παρακάτω, εμπλέκει πιο ενεργά το λαό μας στη φωτιά του πολέμου που έχει ήδη ανάψει».

«Πάει πολύ, λοιπόν» είπε απευθυνόμενος στη κυβέρνηση «να εμφανίζεστε ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων επειδή θα φέρετε νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Βέβαια, εδώ που τα λέμε, όταν μιλάμε για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δεν μιλάμε για την αναγνώριση μιας μορφής συμβίωσης ή για κάποια ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ των συμβιούντων, βασικά μιλάμε για την τεκνοθεσία, την από κοινού γονική μέριμνα, τα οποία δεν είναι δύο ξεχωριστές έννοιες. Το αντίθετο: γάμος ομόφυλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας-μητρότητας. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γονέα 1, 2, 3 και βάλε. Οδηγεί στην ακραία εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος με την παρένθετη μητρότητα. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών. Έτσι ήταν και έτσι είναι, όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι να το διαχωρίσουν για ευνόητους λόγους».

«Κάνετε, λοιπόν, λέτε, μια σημαντική κίνηση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Επικαλείστε μάλιστα τα δικαιώματα των παιδιών που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια. Αν όντως θέλατε να ρυθμίσετε ή να βελτιώσετε κάποιες ρυθμίσεις που υπάρχουν και που αφορούν τη σχέση ενός παιδιού με την ή τον σύντροφο του φυσικού ή θετού γονιού του, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, θα μπορούσατε να το κάνετε. Και να καλύψετε κάποια ζητήματα, της καθημερινότητας σε όφελος της προστασίας των παιδιών. Λέτε ότι θα το φέρετε, επειδή “αυτό ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες”. Δεν θα επεκταθώ σήμερα, αλλά αυτό που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ακριβώς η διαγραφή των όρων μητρότητας-πατρότητας που εδράζεται στη βιολογική συμπληρωματικότητα γυναίκας-άνδρα στην αναπαραγωγική διαδικασία και η αντικατάστασή τους από το γονέας 1, 2 βάλε κ.λπ. όσα θες. Είναι η παραπέρα εμπορευματοποίηση της παρένθετης μητρότητας η οποία έχει εξελιχθεί σε μια μπίζνα δισεκατομυρίων κερδών κι αυτά μόνο πρόοδος δεν είναι. Σκοταδισμός, σύγχρονη βαρβαρότητα, στυγνή εκμετάλλευση είναι» υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Καταλήγοντας τόνισε, ότι «η ευθύνη σας είναι ακόμα μεγαλύτερη, γιατί δώσατε την ευκαιρία να προβάλλονται σκοταδιστικές απόψεις από διάφορους αντιδραστικούς, ακροδεξιούς για τον θεσμό της οικογένειας που αντιμετωπίζουν τη γυναίκα μόνο ως μηχανή αναπαραγωγής παιδιών. Αλλά και σε διάφορες άλλες ανορθολογικές, αντιεπιστημονικές απόψεις περί “κοινωνικής κατασκευής του φύλου” που φτάνουν να αμφισβητούν ακόμα και την αντικειμενική κοινωνική πραγματικότητα και που οδηγούν ακόμα και σε εμπόριο παιδιών, παραγγελίας παιδιών, ευγονικής στην πράξη όπως είχε δηλώσει και υπονόησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά προς το παρόν. Γιατί θα δούμε και τις συγκεκριμένες διατυπώσεις του νομοσχεδίου της ΝΔ όταν έρθει και θα τα ξαναπούμε πιο αναλυτικά. Για να μη μου πει κι ο πρόεδρος ότι είμαι εκτός θέματος, αλλά όλα αυτά αφορούν την ελληνική νεολαία, αφορούν τον Έλληνα εργαζόμενο, την Ελληνίδα εργαζόμενη που βρίσκονται και αυτή την ώρα στους δρόμους του αγώνα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό