18.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Β. Παπαχρήστου: Λογική η αναβολή των Ολυμπιακών, δύσκολη η διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι νέες συνθήκες ζωής, όπως έχουν προκύψει από την εξάπλωση του ιού co-19, έχουν αναγκάσει τα μέλη της κοινωνίας να αναθεωρήσουν την καθημερινότητα τους.

Το «Μένουμε σπίτι» έχει γίνει σύνθημα, αφού όπως φαίνεται είναι ο μόνος τρόπος αναχαίτισης της πανδημίας και κατ΄επέκταση επιστροφής στην κανονική ζωή.

Στα νέα δεδομένα προσαρμόζονται και οι αθλητές, που υπό κανονικές συνθήκες θα έμπαιναν στον προαγωνιστικό κύκλο της προετοιμασίας τους, ενόψει των διοργανώσεων του ανοιχτού. Ανάμεσα σε αυτούς θα ήταν και η Βούλα Παπαχρήστου, που έχει ήδη εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Είναι στιγμές που σε επηρεάζει όλο αυτό που συμβαίνει. Τις ημέρες που έβρεχε και δεν μπορούσα να κάνω λίγη προπόνηση με έπιασαν τα κλάματα. Όμως αυτό δεν είναι κάτι που με έχει καταβάλει. Κάνω ότι πρέπει από την πλευρά μου, προσπαθώ να μένω σπίτι και να είμαι ψύχραιμη και ευελπιστώ να ξεμπερδέψουμε από αυτή την κατάσταση με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες», δηλώνει η Ελληνίδα πρωταθλήτρια. 

Και προσθέτει: «Προσπαθώ να κάνω προπόνηση. Εννοείται πως από τότε που ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία έχουμε κάνει μεγάλη προσαρμογή στην προπόνηση μας. Στην ουσία κάνω μια καλή συντήρηση. Τρέξιμο, διατάσεις, κάποια δρομικά και αλτικά και ό,τι μπορώ από ενδυνάμωση. Οι χώροι προπόνησης μου είναι το σπίτι και ο δρόμος κάτω από αυτό».

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων έδωσε βαθιά ανάσα σε όλους όσοι προετοιμάζονταν για το κορυφαίο γεγονός της τετραετίας.

«Ήταν αναμενόμενη η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν ήταν δυνατόν να γίνει κάτι άλλο», σχολιάζει. «Θεωρώ πως ακόμη και το Ευρωπαϊκό δεν είναι εύκολο να γίνει. Θα αναγκαστείς να βιαστείς να ανεβάσεις γρήγορα ρυθμό και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να καλύψεις ένα μεγάλο κενό αδράνειας. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι σωστό να το κάνεις».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό