19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Βόμβα» της Β. Μακεδονίας στο Παλέρμο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ιταλία αποκλείστηκε από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, στην τεράστια έκπληξη των πλέι οφ για ένα εισιτήριο στο Κατάρ.

Η «σκουάντρα ατζούρα» του Ρομπέρτο Μαντσίνι, η πρωταθλήτρια Ευρώπης, γνώρισε ήττα-σοκ (0-1) στο «Ρέντσο Μπαρμπέρα» του Παλέρμο από τη Βόρεια Μακεδονία και δεν θα συμμετάσχει σε Μουντιάλ για δεύτερη συνεχή φορά!

Το 2018 ήταν η Σουηδία που είχε αποκλείσει τους Ιταλούς από τα τελικά της Ρωσίας, τώρα τους έβγαλε νοκ-άουτ το γκολ του Τραϊκόφσκι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Απέναντι στη νικήτρια, στον τελικό, θα βρεθεί η Πορτογαλία, που θα όπως το βράδυ της Πέμπτης έτσι κι αυτή τη φορά θα είναι γηπεδούχος στην ίδια μάλιστα έδρα, το «Ντραγκάο» του Πόρτο.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος νίκησε με 3-1 (15΄ Οτάβιο, 42΄ Ζότα, 90΄+4 Λουίς – 65΄ Γιλμάζ) την Τουρκία, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν αποτυπώνει την αλήθεια του αγώνα.

Με το σκορ στο 2-1 η ομάδα του Στέφαν Κουντς είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει και να προκαλέσει «έμφραγμα» στους γηπεδούχους, αλλά ο Γιλμάζ πήρε μια ευθύνη που δεν κατάφερε να διαχειριστεί, αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε και οι γείτονες θα δουν το Μουντιάλ από την τηλεόραση.

Με ήρωα τον Γκάρεθ Μπέιλ, που σκόραρε και τα δύο τέρματα της ομάδας του (25΄, 51΄), η Ουαλία νίκησε 2-1 την Αυστρία (μείωσε ο Σάμπιτσερ στο 64΄) στο Κάρντιφ και θα παίξει στον τελικό με το νικητή της συνάντησης Σκωτία-Ουκρανία, που δεν έχει οριστεί ακόμη.

Στον τελικό θα συμμετάσχει και η Σουηδία με αντίπαλο την Πολωνία, που προκρίθηκε χωρίς αγώνα μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τη FIFA. Οι Σκανδιναβοί υποδέχθηκαν στη «Friends Arena» της Στοκχόλμης την Τσεχία και χρειάστηκαν την παράταση για να φτάσουν στη νίκη με το «χρυσό» γκολ του Κουάισον στο 110ο λεπτό.

Πολωνία-Σουηδία και Πορτογαλία-Βόρεια Μακεδονία θα αναμετρηθούν την Τρίτη 29 Μαρτίου και οι νικητές θα προκριθούν στα τελικά του Κατάρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό