20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βρετανία: Παρήγγειλε 10.000 αναπνευστήρες από τις ομάδες της F1, τις Ford, Rolls-Royce και Airbus

Ειδήσεις Ελλάδα

H Βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως προχώρησε στη παραγγελία για την κατασκευή 10.000 αναπνευστήρων από τις ομάδες της Formula 1, την Ford, την Rolls-Royce, την Airbus, την BAE Systems και την Siemens, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Παράλληλα, το πανεπιστήμιο UCL συνεργάστηκε με γιατρούς από το ομώνυμο πανεπιστημιακό νοσοκομείο (UCLH) και τους μηχανικούς της ομάδας της Mercedes στη F1 για την κατασκευή συσκευών Συνεχούς Θετικής Πίεσης Αεραγωγών (CPAP). Η νέα συσκευή παρέχει οξυγόνο στους πνεύμονες ασθενών του κορωνοϊού χωρίς τη χρήση αναπνευστήρων.

Τέτοιου είδους συσκευές έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε νοσοκομεία της Κίνας και της Ιταλίας, αλλά υπάρχουν πολύ λίγες διαθέσιμες. 100 συσκευές CPAP παραδόθηκαν ήδη στο UCLH και σε αλλά νοσοκομεία του Λονδίνου, καθώς δόθηκε άδεια για τη χρήση τους. Αν η απόδοσή τους κριθεί ικανοποιητική, τότε έως και χίλιες συσκευές θα μπορούν να κατασκευάζονται σε ημερήσια βάση από την ερχόμενη εβδομάδα.
Η Βρετανία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 22.141 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου και 1.408 θανάτους, ενώ η κορύφωση της πανδημίας στη χώρα αναμένεται σε λίγες εβδομάδες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό