18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Turkish Airlines «σε συζητήσεις» με την Airbus για την αγορά 355 αεροσκαφών

Ειδήσεις Ελλάδα

Υποτίθεται ότι θα είναι το μεγάλο γεγονός στην Αεροπορική Εκθεση του Ντουμπάι, που άνοιξε σήμερα τις πύλες της: Η ανακοίνωση της γιγαντιαίας παραγγελίας 355 αεροσκαφών μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων από τις Turkish Airlines.

Η αγορά των αεροσκαφών από την Turkish Airlines έχει ανακοινωθεί εδώ και πολλούς μήνες, αλλά προς το παρόν οι συζητήσεις δεν φαίνεται να ολοκληρώνονται. 

Η  Airbus ανακοίνωσε σήμερα ότι τα δύο μέρη «είναι στη διαδικασία επικύρωσης αυτής της συμφωνίας και (ότι) θα επικοινωνήσουν τις επόμενες ημέρες».

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Αχμετ Μπόλατ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Τουρκικού αερομεταφορέα, επιβεβαίωσε την ύπαρξη συνομιλιών με την Airbus και την Boeing για την αγορά 400 αεροσκαφών 737 MAX και A320neo.

Νωρίτερα, ο οικονομικός διευθυντής των Turkish Airlines, Μουράτ Σεκέρ είχε επίσης ανακοινώσει ότι η εταιρεία «βρίσκεται σε συζητήσεις με κατασκευαστές αεροσκαφών και κινητήρων ως μέρος των στόχων ανάπτυξης που τέθηκαν στο στρατηγικό σχέδιο που καλύπτει την περίοδο 2023-2033 ».

Σε αυτό το πλαίσιο, δήλωσε ο Σεκέρ ,βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την Airbus για την αγορά 355 αεροσκαφών που θα παραδοθούν μεταξύ 2026 και 2036 ».

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην αγορά 75 αεροσκαφών A350-900 μεγάλων αποστάσεων και 15 αεροσκαφών A350-1000, πέντε εμπορικών A350F, καθώς και 250 αεροσκαφών A321 neo μεσαίων αποστάσεων, επιπλέον των 10 αεροσκαρφών A350-900, σύμφωνα με τους ήδη καθορισμένους όρους.

Οι δύο πλευρές έχουν αυξήσει τις επαφές τις τελευταίες ημέρες, χωρίς να καταλήξουν σε τελική συμφωνία. Ο Γκιγιόμ Φορί, εκτελεστικός πρόεδρος της Airbus, επισκέφθηκε την Τουρκία πριν μεταβεί στο Ντουμπάι για την αεροπορική έκθεση.

Η αεροπορική εταιρεία, της οποίας ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι το τουρκικό κράτος, μιλάει εδώ και καιρό για σχέδια για μεγαλύτερη παραγγελία. Θέλει σχεδόν να διπλασιάσει σε 10 χρόνια το στόλο της: από 435 αεροσκάφη που διαθέτει σήμερα, σε περίπου 800.

Ο Αχμέτ Μπόλατ τόνισε ότι  η εταιρεία του σχεδιάζει να πραγματοποιεί πτήσεις  προς όλες τις κατευθύνσεις, ιδιαίτερα προς την Αφρική και την Ασία, χάρη στο νέο της κόμβο, το γιγαντιαίο  Διεθνές Αεροδρόμιο «Κωνσταντινούπολη». Με τις μελλοντικές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, «η Turkish Airlines θέλει να συνδέσει την Κωνσταντινούπολη με την Αυστραλία χωρίς στάση, ώστε να εξυπηρετεί την τουρκική κοινότητα, αλλά και να ενθαρρύνει τους Αυστραλούς τουρίστες να επισκεφθούν την Τουρκία», εξήγησε ο Αχμέτ Μπόλατ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό