16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Βρέθηκε πλοίο που βυθίστηκε πριν από 200 χρόνια πέφτοντας στον «ύφαλο εφιάλτη» () |

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα απομεινάρια ενός πλοίου, που βυθίστηκε πριν από 200 χρόνια, ανακάλυψε ερευνητική ομάδα στο Μεξικό, με τη βοήθεια ενός ψαρά, του Μανουέλ Πολάνκο, που πρώτος το εντόπισε!

Το ναυάγιο εντοπίστηκε ανοιχτά της πολιτείας Κιντάνα Ρόο και παρότι το μεγαλύτερο μέρος του ξύλινου σκαριού έχει σαπίσει, το κανόνι μήκους 2,5 μέτρων και η άγκυρα έχουν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση.

Πρόκειται, πιθανότατα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, για βρετανικό πλοίο, αλλά πρέπει να γίνουν περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιώσουν την προέλευσή του. 

Ο ύφαλος εφιάλτης

Στο ναυάγιο έχει δοθεί το όνομα του Πολάνκο, καθώς πρώτος το είδε ψαρεύοντας στο Chinchorro Bank, ο οποίος είναι γνωστός και ως «ύφαλος εφιάλτης», επειδή αποτελούσε μεγάλο κίνδυνο για τους ναυτικούς. Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι το πλοίο βυθίστηκε όταν έπεσε πάνω σε αυτόν τον ύφαλο.

Το πλοίο «Πολάνκο» είναι το 70ό ναυάγιο που εντοπίζεται στην περιοχή, με το Μεξικό, άλλωστε, να έχει χαρακτηρίσει την περιοχή μνημείο υποβρύχιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Mexican #archaeologists locate wreck of 200-year-old ship https://t.co/tdCNNZ82ED @BBCWorld #shipwreck #Mexico pic.twitter.com/o1lug6mwzJ

— Debborah Donnelly (@DebbyDonnelly) May 27, 2020

Fisherman discovers 200-year-old shipwreck off Mexican coast https://t.co/DWijNYUHOp via @upi

— Ryan Rhino Nguyen (@F4phantomphan89) May 27, 2020



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό