21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βουλή: Δεύτερη ημέρα συζήτησης – Φλωρίδης: Για τα μπάζα όσοι λένε για μπαζώματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται η πρόταση δυσπιστίας, με τον Γιώργο Φλωρίδη να υποστηρίζει πως όσοι από τους πολιτικούς του αντιπάλους καταγγέλλουν μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας, είναι «για τα μπάζα», κάνοντας λόγο για εκστρατεία ψεύδους και παραπλάνησης εκ μέρους της αντιπολίτευσης με αιχμή την τραγωδία στα Τέμπη. 

Επιμένοντας στα όσα επανέλαβε νωρίτερα σε συνέντευξή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως ο ανακριτής δεν μπορούσε να ακούσει τις συνομιλίες των εμπλεκομένων στο δυστύχημα, ανάμεσά τους οι σταθμάρχες και οι μηχανοδηγοί, και πως η ΝΔ, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, έφερε ειδική διάταξη στη Βουλή ώστε να μπορεί να λάβει γνώση όλων των επιχειρησιακών συνομιλιών.

«Δεν την ψηφίσατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στους ανακριτές να ακούσουν κάθε συνομιλία από κάθε εμπλεκόμενο. Ούτε οι άλλοι οι υποκριτές, οι κύριοι και οι κυρίες της ΝΙΚΗΣ, που κλαίνε με μαύρο δάκρυ, υπερψήφισαν. Ούτε και το ΚΚΕ», κατήγγειλε ο Γιώργος Φλωρίδης, με τον Χρήστο Γιαννούλη (ΣΥΡΙΖΑ) να φωνάζει από τα έδρανα «είστε επικίνδυνος».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός του καταλόγισε «αριστερόστροφο φασισμό», ενώ ανέφερε πως η τωρινή ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει «καμία σχέση με την τρίτη ελληνική δημοκρατία.  Ζητάτε να επέμβουν ξένες δυνάμεις αφού εσείς με το 12% δεν μπορείτε να ρίξετε την κυβέρνηση», όπως είπε.

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Φλωρίδης κατήγγειλε πως προχώρησε στην πρόταση δυσπιστίας, μόνο όταν ήρθε ένα σήμα από κάπου εξωθεσμικά, από κάποιο δημοσίευμα, όπως ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της πράσινης παράταξης, Δημήτρης Μάντζος, κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει «ποιο είναι αυτό το παρακράτος το οποίο χάλκευσε και διέρρευσε» στον Τύπο τις συνομιλίες από το μοιραίο βράδυ.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η παρέμβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος συνέκρινε την Μαρία Καρυστιανού, την μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης, με την… Τζούλια Ρόμπερτς από τον ρόλο της ως Έριν Μπρόκοβιτς.

Στη δευτερολογία του, ο κ. Φλωρίδης έστειλε μήνυμα σε εξωθεσμικούς παράγοντες, όπως τους χαρακτήρισε, οι οποίοι, επιχειρούν να αλλοιώσουν τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

«Το μήνυμα προς όσους νομίζουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν έξω από το πεδίο της δημοκρατίας κάνουν μεγάλο λάθος και θα το διαπιστώσουν άλλη μία φορά. Εξωθεσμικοί παράγοντες που επιχειρούν να αλλοιώσουν την λειτουργία της Δημοκρατίας, εφόσον συνεχίσουν να το επιχειρούν, θα υποστούν για μία ακόμη φορά μια συντριπτική ήττα. Αλλά στο γήπεδο της πολιτικής και της αλήθειας», ανέφερε με νόημα ο υπουργός Δικαιοσύνης. 

Το απόγευμα αναμένεται στην Ολομέλεια η ομιλία του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό