16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Βιοιατρική και Ιατρικό Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο μεγάλοι ιατρικοί όμιλοι υπογράφουν συνεργασία με στόχο την παροχή καινοτόμων, ολοκληρωμένων, ποιοτικών και οικονομικά προσιτών υπηρεσιών υγείας, σε όλο το φάσμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Συγκεκριμένα, ο  Όμιλος Βιοιατρική και ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, οι δυο πρωταγωνιστές στην ιδιωτική υγεία συνέστησαν Κοινή Ομάδα Εργασίας, για τον προσδιορισμό των σημείων συνεργασίας μεταξύ των δύο Ομίλων στο πλαίσιο της υφιστάμενης δραστηριοποίησής τους, αλλά και της ανάπτυξης νέων κοινών υπηρεσιών.

Η συνεργασία αυτή θα αφορά την δημιουργία ενός δικτύου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης απευθυνόμενο σε μεγάλους πληθυσμούς και την ανάπτυξη και δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων όπως η τηλεϊατρική, με την χρήση προηγμένων τεχνολογιών όπως για παράδειγμα το Metaverse. Επιπλέον, θα έχουν την από κοινού συνέργεια προς ασφαλιστικές εταιρείες για δημιουργία νέων προγραμμάτων ασφάλισης υγείας που θα συνδυάζουν ευρύτερο δίκτυο και πιο ελκυστικά προϊόντα για τον καταναλωτή.

Ενώ, θα δημιουργήσουν μια κοινή ηλεκτρονική πλατφόρμα για την καταχώριση ψηφιακού φακέλου του ασθενούς.

Και φυσικά θα συνεργαστούν σε ότι έχει σχέση με την εκπαίδευση του ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, εκδηλώσεων και διεθνών ιατρικών συνεδρίων.

Οι δύο εταίροι επεσήμαναν ότι μέσω της συνεργασίας τους θα αναζητηθούν οικονομίες κλίμακας, που θα βοηθήσουν στη διάρθρωση του κόστους λειτουργίας των δύο ομίλων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ιατρικό Αθηνών, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος με αφορμή τη νέα αυτή συνεργασία επεσήμανε ότι η χώρα μας εισέρχεται πλέον σε μια νέα εποχή την  Ελλάδα 2.0 και όπως είναι λογικό χρειάζεται την Ελληνική Υγεία 2.0. «Ως ιστορικοί πρωταγωνιστές του Κλάδου, στόχος μας είναι, με την πολύτιμη εμπειρία μας, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση νέων ολοκληρωμένων, καινοτόμων και ψηφιοποιημένων υπηρεσιών υγείας, προς όφελος του Έλληνα πολίτη και ασθενή, σε επίπεδο πρόληψης και θεραπείας καθώς και σε επίπεδο ευζωίας και μακροζωίας» τόνισε.

Ενώ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Βιοιατρική, κ. Γιώργος Ευ. Σπανός σημείωσε «Για πρώτη φορά ένας πρωταγωνιστής της ιδιωτικής  πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας  και ένας πρωταγωνιστής της ιδιωτικής νοσοκομειακής περίθαλψης συμπράττουν για έναν μεγάλο κοινό στόχο: την ολιστική προσέγγιση της Υγείας, από το πρώτο βήμα της Πρόληψης μέχρι την αξιόπιστη διάγνωση και την εξειδικευμένη θεραπεία. Προχωρούμε μαζί, για κάθε ασθενή».

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό