23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βενιζέλειο: Παραιτήθηκε ο νέος διοικητής

Ειδήσεις Ελλάδα

 Ο νέος διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείο, γιατρός Χάρης Λυδάκης, υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο νέος διοικητής παραιτήθηκε λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των διοικητικών καθηκόντων στέλνοντας επιστολή προς τον υπουργό Υγείας.

Όπως αναφέρει ο κ. Λυδάκης, αιτία για αυτή την εξέλιξη είναι «οι συνεχείς μετακινήσεις δημιουργούν επιπλέον αποσταθεροποιητικές εστίες στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το Νοσοκομείο μας».

Ο κ. Λυδάκης με έγγραφό του, στις 23 Οκτωβρίου, προς την 7η ΥΠΕ Κρήτης είχε ζητήσει να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις παθολόγων γιατί προκαλούν αποσταθεροποίηση στη λειτουργία του νοσοκομείου, και επισφάλεια στην εφημεριακή δυνατότητα και συμβατική πρωινή κάλυψη των ιδίων αναγκών των Τμημάτων.

Παρακάτω το κείμενο παραίτησης το οποίο υποβλήθηκε χθες στο διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης το οποίο κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Υγείας.

«Αξιότιμε κε Υπουργέ και Διοικητά της 7ης ΥΠΕ,

Σήμερα έγινα αποδέκτης γραπτού αιτήματος για να υποδείξω όνομα ιατρού ειδικευμένου Παθολόγου για εφημεριακή κάλυψη της Παθολογικής κλινικής του ΓΝ Ρεθύμνου.

Έχοντας απόλυτη επίγνωση των θεσμικών μου υποχρεώσεων έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση της 7ης ΥΠΕ για να με μετακινήσει ως Παθολόγο στο ΓΝ Ρεθύμνου για να επιτελέσω την εν λόγω εφημερία.

Όπως είναι γνωστό, έχει εκφραστεί με προηγούμενο έγγραφο μου (Αρ. πρωτ. 29777/23-10-23) η υπηρεσιακή μου άποψη (απότοκος 25ετούς θητείας ωςειδικευμένου ιατρού στο ΕΣΥ) ότι οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών Παθολόγων από το Νοσοκομείο μας σε άλλα νοσοκομεία δημιουργούν επιπλέοναποσταθεροποιητικές εστίες στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το Νοσοκομείο μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καταθέτω την παραίτηση μου από την θέση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας και του εκτελούντος χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου.

Με τιμή

Ο εκτελών χρέη ΔιοικητήΔρ Χαράλαμπος ΛυδάκηςΔιευθυντής Ιατρικής ΥπηρεσίαςΠροϊστάμενος Διευθυντής της Β ́ Παθολογικής κλινικής»

Η απάντηση του Υπουργείου Υγείας

Σε ανακοίνωσή του, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Προσθέτει ότι η πλήρης λειτουργία των χειρουργείων ξεκινά την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί, και άμεσα προκηρύσσονται, με διαδικασίες fast track, όλες οι θέσεις γιατρών ειδικοτήτων. «Για το υπουργείο Υγείας προτεραιότητα έχει η υγεία των πολιτών του Ηρακλείου και της Κρήτης. Το υπουργείο Υγείας δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα στο πλαίσιο του Νόμου προκειμένου όλοι να εκτελούν τα νόμιμα καθήκοντά τους. Την προσωρινή άσκηση καθηκόντων διοίκησης αναλαμβάνει ο διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα, Ευθύμιος Καρακώστας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό