21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βασιλιάς Κάρολος: «Βιάζεται να επιστρέψει»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ανηψιός του βασιλιά Καρόλου, Πίτερ Φίλιπς λέει οτι ο θείος του είναι «απογοητευμένος» που η ανάρρωσή του από τον καρκίνο «διαρκεί περισσότερο από όσο θα ήθελε», ενώ βιάζεται να επιστρέψει στην κανονικότητα». 

Ο ανιψιός του βασιλιά Καρόλου Πίτερ Φίλιπς αποκάλυψε ότι ο μονάρχης είναι σε «καλή διάθεση», αλλά η ανάρρωσή του διαρκεί «λίγο περισσότερο» από το αναμενόμενο. Ο 46χρονος Φίλιπς, γιος της Πριγκίπισσας Άννας του Ηνωμένου Βασιλείου και του αξιωματικού Μαρκ Φίλιπς τόνισε ότι ο βασιλιάς είναι «πολύ απογοητευμένος» που δεν μπορεί να βγει έξω και να κάνει ό,τι θέλει να κάνει.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο θείος του είναι «πραγματιστής» και ξέρει ότι πρέπει να «εστιάσει στον εαυτό του» για λίγο ώστε να γίνει καλύτερα. Επισκεπτόμενος την Αυστραλία ως προστάτης της φιλανθρωπικής οργάνωσης ISPS Handa, είπε στο αυστραλιανό Sky Newsότι ο βασιλιάς Κάρολος «πιέζει» το προσωπικό του να τον αφήσει να αναλάβει περισσότερα βασιλικά καθήκοντα, σε αντίθεση με τις συμβουλές της ιατρικής του ομάδας.

Είπε στο ειδησεογραφικό κανάλι: «Είναι σε καλή διάθεση, αλλά τελευταία είναι πολύ απογοητευμένος. Είναι απογοητευμένος που δεν μπορεί να συνεχίσει και να κάνει ό,τι θέλει να μπορεί να κάνει. Αλλά είναι πολύ πραγματιστής, καταλαβαίνει ότι υπάρχει ένα χρονικό διάστημα που χρειάζεται πραγματικά να επικεντρωθεί στον εαυτό του. Ταυτόχρονα όμως πιέζει πάντα το προσωπικό του και όλους – τους γιατρούς και τις νοσοκόμες του – να πουν “μπορώ να το κάνω αυτό, μπορώ να το κάνω εκείνο».

«Νομίζω ότι το κυρίαρχο μήνυμα είναι ότι είναι προφανώς πολύ πρόθυμος να επιστρέψει σε μια μορφή κανονικότητας και μάλλον είναι απογοητευμένος που η ανάρρωσή του διαρκεί λίγο περισσότερο από όσο θα ήθελε». Πρόσθεσε ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι «εξαιρετική» στη μάχη που δίνει για την υγεία της και είπε ότι η ίδια και ο Ουίλιαμ «τα κατάφεραν σωστά» στην εξισορρόπηση της δημόσιας και της οικογενειακής τους ζωής.

Η βασίλισσα Καμίλα είχε προηγουμένως δηλώσει ότι ο βασιλιάς Κάρολος «τα πάει πολύ καλά», καθώς ο μονάρχης που διαγνώστηκε με καρκίνο συναντήθηκε με ξένους εκπροσώπους στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Είπε στα μέλη του κοινού στη Βόρεια Ιρλανδία ότι ο βασιλιάς είναι «απογοητευμένος» που δεν μπόρεσε να βρίσκεται μαζί της εκεί.

Ο Κάρολος είχε «αισθανθεί πολύ συγκινημένος» μετά από ένα ιδιωτικό γεύμα με την πριγκίπισσα της Ουαλίας μια μέρα πριν αποκαλύψει θαρραλέα τη διάγνωσή του με καρκίνο στον κόσμο. Ο 75χρονος μονάρχης ταξίδεψε από το Λονδίνο στο Κάστρο του Ουίνδσορ για μια εγκάρδια συνάντηση με την «αγαπημένη» νύφη του.

Πιστεύεται ότι η πριγκίπισσα Κέιτ, 42 ετών, ήθελε να εκμυστηρευτεί στον Κάρολο το πώς αντιμετώπιζε τον δικό της αγώνα ενάντια στην ασθένεια, ανέφερε η Sun. Μήνες νωρίτερα, ο Κάρολος είχε φορέσει τη ρόμπα του και είχε σπεύσει να παρηγορήσει την πριγκίπισσα Κέιτ καθώς και οι δύο νοσηλεύονταν μετά από χειρουργική επέμβαση στην Κλινική του Λονδίνου.

Η ιδέα του Βασιλιά να παρηγορεί τη νύφη του -καθώς και οι δύο αντιμετώπιζαν τα δικά τους προβλήματα υγείας- συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπουςσε όλο το έθνος. Κέιτ και Κάρολος βρήκαν παρηγοριά ο ένας στον άλλο, καθώς δίνουν μάχη με τον καρκίνο την ίδια στιγμή, είπε μια πηγή στην Telegraph. «Μπορούν και οι δύο να συμπάσχουν με αυτό που περνάει ο άλλος, κάτι που βοηθάει σε μια δύσκολη στιγμή όπως αυτή», είπε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό