17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Βασίλισσα Ρεάλ, με εξιλέωση Ρίντιγκερ «τέζαρε» τη Σίτι στα πέναλτι

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ρεάλ Μαδρίτης πάλεψε, άντεξε και δικαιώθηκε, αφού επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι (4-3, 1-1 μετά την παράταση) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League, αποκλείοντας την κάτοχο του θεσμού που την άφησε εκτός πέρυσι.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι υπέφερε καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και «έκλεψε» το εισιτήριο για τους «4» μέσα από τα… χέρια του Πεπ Γκουαρδιόλα και των ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι σταμάτησαν στα 34 σουτ και είδαν τον Άντριι Λούνιν να πραγματοποιεί μερικές εξωπραγματικές αποκρούσεις.

Εξιλέωση στο φινάλε για τον Αντόνιο Ρίντιγκερ, ο οποίος έκανε το λάθος που οδήγησε στο γκολ ισοφάρισης της Μάντσεστερ Σίτι, καθώς ευστόχησε στο τελευταίο και καθοριστικό πέναλτι για να δώσει την πρόκριση στη «Βασίλισσα». Έτσι, η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Μπάγερν Μονάχου για μία θέση στον τελικό, απέναντι στον νικητή του Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης της έβαλε δύσκολα και προηγήθηκε στο ματς στη μοναδική καλή στιγμή της σε ολόκληρη την αναμέτρηση. Ο Μπέλινγκχαμ υποδέχθηκε ωραία, ο Βινίσιους σέντραρε για τον Ροντρίγκο και ο Βραζιλιάνος με την… δεύτερη νίκησε τον Έντερσον για το 1-0 της «Βασίλισσας» (13′).

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έκατσε όλη πίσω από την μπάλα και προσπάθησε να κρατήσει το υπέρ της σκορ με… νύχια και με δόντια. Στο 18′ χάθηκε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να σημαδεύει το δοκάρι με κεφαλιά και τον Μπερνάρντο Σίλβα να αιφνιδιάζεται στο ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα άουτ προ κενής εστίας.

Το comeback της Σίτι έμεινε στη μέση…

Ο Άντριι Λούνιν πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση, αποκρούοντας τις προσπάθειες των Κέβιν Ντε Μπρόινε (27′) και Τζακ Γκρίλις (47′ και 70′), αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει το… αναπόφευκτο. Η Μάντσεστερ Σίτι περίμενε ένα και μόνο λάθος κι αυτό ήρθε στο 76ο λεπτό από τον Αντόνιο Ρίντιγκερ, ο οποίος δεν απομάκρυνε σωστά, έστρωσε την μπάλα στον Ντε Μπρόινε κι εκείνος «εκτέλεσε» τον Ουκρανό τερματοφύλακα για την ισοφάριση (1-1).

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός άγγιξε το γκολ και δύο λεπτά αργότερα, όμως ο Λούνιν απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα. Στο 82′ πλησίασε ξανά στο γκολ, με το σουτ του να περνάει λίγο άουτ και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση, όπου ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποφάσισε να βγάλει από τον αγωνιστικό χώρο τον Χάαλαντ, ο οποίος για άλλη μία φορά είχε ελάχιστη συνεισφορά στο παιχνίδι.

Οι «πολίτες» κυριαρχούσαν απόλυτα στο αγώνα και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε κερδίσει… ούτε ένα κόρνερ, ενώ η Σίτι είχε 17 μέχρι και το 105ο λεπτό! Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, έφτασαν πιο κοντά στο γκολ στο έξτρα ημίωρο, με τον Ρίντιγκερ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση αμαρκάριστος (105+2′).

Η εξιλέωση του Ρίντιγκερ και η Ρεάλ στους «4»

Το παιχνίδι πήγε στη διαδικασία των πέναλτι, ο Λούκα Μόντριτς «λύγισε» υπό πίεση και τον νίκησε ο Έντερσον. Ωστόσο, ο Λούνιν έπιασε τα πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα και του Ματέο Κόβασιτς, ο Ρίντιγκερ ευστόχησε στο 5ο και τελευταίο πέναλτι της ομάδας του για να «σβήσει» το λάθος του και οι Μαδριλένοι θα αντιμετωπίσουν την Μπάγερν Μονάχου στους «4» για μία θέση στον τελικό του Champions League.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδωνΜάντσεστερ Σίτι (Π. Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γκβάρντιολ, Ακάντζι (112′ Στόουνς), Ρούμπεν Ντίας, Γουόκερ, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (112′ Κόβατσιτς), Γκρίλις (72′ Ντοκού), Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα, Χάαλαντ (91′ Άλβαρες).Ρεάλ Μαδρίτης (Κ. Αντσελότι): Λούνιν, Φερλάν Μεντί, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Καρβαχάλ (110′ Μιλιτάο), Καμαβινγκά, Κρόος (79′ Μόντριτς), Βαλβέρδε, Μπέλινγκχαμ, Βινίσιους (102′ Λούκας Βάθκεθ), Ροντρίγκο (84′ Μπραχίμ Ντίας).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό