20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Βαθιά προσβλητικό για την θρησκεία μας

Ειδήσεις Ελλάδα

Την παρέμβασή του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη προκάλεσε ο βανδαλισμός του ιερού ναού Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, όταν άγνωστοι με σπρέι έγραψαν υβριστικά συνθήματα στα προπύλαια του ναού, δεδομένης και της ανάγνωσης της Συνοδικής Εγκυκλίου σχετικά με τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

«Η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς, στο διάολο η οικογένεια, θρησκεία και πατρίς» έγραψαν σε ένα σημείο, ενώ σε ένα άλλο αναγράφουν «όχι στη βία ναι στη λεσβία».

Onlarissa.gr

Onlarissa.gr

Onlarissa.gr

Από το περιεχόμενο των συνθημάτων προκύπτει ότι δεν είναι τυχαία ενόψει της σημερινής ομιλίας – στις 7 το απόγευμα – του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερωνύμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στον ίδιο χώρο.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως:

«Ο βανδαλισμός του Ι.Ν Αγ. Αχιλλείου στη Λάρισα, ενός χώρου θρησκευτικής λατρείας, είναι απολύτως απαράδεκτος και βαθιά προσβλητικός απέναντι στη θρησκεία μας, απέναντι στο δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης.

Ο τυφλός φανατισμός και οι εκφραστές του δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Τον λόγο, πλέον, έχουν οι αρμόδιες Αρχές της πολιτείας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό