21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βίντεο με την αποστολή της στην Ερυθρά Θάλασσα

Ειδήσεις Ελλάδα

Βίντεο όπου καταγράφεται η φρεγάτα «Ύδρα» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού να περιπολεί στην Ερυθρά Θάλασσα, ανήρτησε σήμερα, Δευτέρα (18/3) στα social media η Ναυτική Δύναμη της ΕΕ – Επιχείρηση Ασπίδες.

Παράλληλα, όπως σημειώνεται στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο, η «Ύδρα» παρέχει στενή προστασία σε εμπορικά και εμπορικά πλοία που διέρχονται στο στενό Bab Al Mandeb, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η επιχείρηση «Ασπίδες» συμβάλλει στην αύξηση της επίγνωσης της θαλάσσιας κατάστασης και στη διασφάλιση της ελευθερίας ναυσιπλοΐας κατά μήκος των θαλάσσιων γραμμών επικοινωνίας στην περιοχή, όπως επισημαίνεται στην ανάρτηση.

Παράλληλα, σημειώνεται όταν ως «στενή προστασία», ορίζεται η κοινή διέλευση ενός ή περισσότερων πολεμικών πλοίων «ASPIDES» και ενός ή περισσότερων εμπορικών/εμπορικών σκαφών με το καθήκον των πολεμικών πλοίων να είναι η αποτροπή και αναχαίτιση επιθέσεων, όπως προβλέπεται στην εντολή της EUNAVFOR Operation ASPIDES.

Στο Τζιμπουτί η «Ύδρα»

Αξίζει να σημειωθεί πως η φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού, που συμμετέχει στην επιχείρηση «Ασπίδες» στον Κόλπο του Άντεν βρίσκεται στο λιμάνι του Τζιμπουτί για ανεφοδιασμό, όπως ανακοινώθηκε χθες Κυριακή (17/3), λίγες μέρες μετά την επιτυχημένη εμπλοκή με εχθρικά UAV στον Κόλπο του Άντεν.

Η φρεγάτα θα παραμείνει στο Τζιμπουτί μέχρι και σήμερα Δευτέρα 18 Μαρτίου, καθώς το βράδυ αναμένεται να αποπλεύσει για να επιστρέψει στα καθήκοντά της στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σημειώνεται ότι η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» αναπτύχθηκε, την περασμένη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, στην περιοχή των επιχειρήσεων, προκειμένου να εκτελέσει αποστολές συνοδείας και προστασίας και πλέον επέστρεψε στο Τζιμπουτί για να ανεφοδιαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η αποστολή της ΕΕ στη Ερυθρά Θάλασσα, με την ονομασία «Ασπίδες», ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα και έχει ως στόχο την προστασία των εμπορικών πλοίων από τις επιθέσεις των Χούθι, φιλικών προς το Ιράν, που με τον τρόπο αυτό ισχυρίζονται ότι στηρίζουν τους Παλαιστίνιους στη σύγκρουση με το Ισραήλ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό