20.8 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Αφιερωμένος στη μνήμη του Στράτου Σεφτελή ο τελικός του πρωταθλήματος Τύπου

Ειδήσεις Ελλάδα

Αφιερωμένος στη μνήμη του αθλητικογράφου Στράτου Σεφτελή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 28 Απριλίου, θα είναι ο φετινός τελικός του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Τύπου του ΠΣΑΕ ΜΜΕ 2023 – 2024, μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΠΣΑΕ ΜΜΕ.

Το όνομα του Στράτου Σεφτελή συνδέθηκε με τη διοργάνωση ποδοσφαίρου των συντακτών στις δεκαετίες ’80, ’90 και 2000 ως παράγοντας, προπονητής ομάδων και φυσικά μέλος αρκετών οργανωτικών επιτροπών διεξαγωγής πρωταθλημάτων.

«Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά μας για να τον τιμήσουμε όπως του άξιζε. Καλές θάλασσες, δάσκαλε Στράτο», τονίζεται στην ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Αθλούμενων Εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Η αθλητική δημοσιογραφία πενθεί για τον Στράτο Σεφτελή, έναν από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της γενιάς του, που έφυγε νικημένος από την επάρατη νόσο την Κυριακή 28/4/24 το πρωί, σε ηλικία 69 ετών. Ο Στράτος Σεφτελής είχε γεννηθεί στην αγαπημένη του Μυτιλήνη,  το Νοέμβριο του 1955.

Τη δημοσιογραφία την ξεκίνησε από το «Φως των Σπορ», όταν ήταν μαθητής ακόμα του Γυμνασίου. Συνέχισε το 1978 στην «Αθλητική Ηχώ» και από το 1981 άρχισε συνεργασία με την εφημερίδα «Έθνος» στην οποία δούλεψε σε επιτελικές θέσεις για 32 χρόνια. Το 1981, εντάχθηκε, στην ΕΡΤ την οποία υπηρέτησε με συνέπεια επί 34 χρόνια, ως ρεπόρτερ, παρουσιαστής εκπομπών και σχολιαστής αγώνων ποδοσφαίρου και αγώνων υγρού στίβου. Την πενταετία 1993-1998 κατείχε τη θέση του διευθυντή αθλητικών προγραμμάτων με ιδιαίτερη επιτυχία. Η άρτια κάλυψη από την ΕΡΤ των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996 είχε τη δική του σφραγίδα. Είχε εκλεγεί και μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Η νεκρώσιμος ακολουθία του Στράτου Σεφτελή θα τελεστεί τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 στις 11:30 π.μ., στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Παλαιού Φαλήρου. Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων να δοθούν δωρεές στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλαστική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό