18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αφαιρεί την εφαρμογή Blood Oxygen από τα Watch Series 9 και Watch Ultra 2

Ειδήσεις Ελλάδα

Απ’ ό,τι φαίνεται, η Apple θα μπορέσει να παρακάμψει την απαγόρευση εισαγωγής των Apple Watch Series 9 και Ultra 2 και να πουλήσει και πάλι τα προϊόντα αυτά στις ΗΠΑ, μετά την κατάργηση ενός βασικού χαρακτηριστικού. Σύμφωνα με επιστολή της Masimo, της εταιρείας που εμπλέκεται σε διαμάχη για πατέντες με την Apple, προς τον δικαστή του εφετείου, η τελευταία μπορεί να παρακάμψει την απαγόρευση αφαιρώντας την εφαρμογή Blood Oxygen από τα Apple Watch που πουλάει στις ΗΠΑ.

Με βάση την επιστολή, η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ (CBP) διαπίστωσε ότι “ο επανασχεδιασμός της Apple δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής” της απαγόρευσης εισαγωγής των δύο συσκευών από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ITC). Η Apple δήλωσε στην CBP ότι “τα επανασχεδιασμένα προϊόντα της δεν περιέχουν λειτουργικότητα παλμικής οξυμετρίας”. Άλλες λεπτομέρειες που σχετίζονται με την απόφαση της CBP είναι εμπιστευτικές και, όπως έχουν τα πράγματα, “δεν υπάρχει δημόσια έκδοση της απόφασης”, αναφέρεται στην επιστολή της Masimo.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση της CBP μπορεί να ανατραπεί εάν η ITC διαφωνήσει. Η Apple φέρεται να έχει ήδη στείλει τροποποιημένα Watch Series 9 και Ultra 2 στα καταστήματα της στις ΗΠΑ, αλλά τα τελευταία φέρεται να ενημερώθηκαν ότι δεν πρέπει να ανοίξουν ή να πουλήσουν τις νέες εκδόσεις μέχρι να πάρουν το πράσινο φως από ανώτερα στελέχη.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η ITC επικύρωσε μια προηγούμενη απόφαση σύμφωνα με την οποία η Apple παραβίασε τις πατέντες της Masimo σχετικά με τις λειτουργίες οξυγόνου του αίματος στο Apple Watch. Η απόφαση οδήγησε την Apple να διακόψει τις πωλήσεις των Watch Series 9 και Ultra 2 στις ΗΠΑ μέσω της δικής της ιστοσελίδας και των Apple Stores μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων. Μια επείγουσα προσωρινή αναστολή της απόφασης της ITC στα τέλη Δεκεμβρίου επέτρεψε στην Apple να ξεκινήσει και πάλι την πώληση των wearables στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το 9to5Mac, η παραχώρηση της Apple δεν θα επηρεάσει όσους έχουν ήδη ένα Apple Watch με λειτουργίες παλμικής οξυμετρίας. Η Apple προσφέρει την εφαρμογή Blood Oxygen στα wearables της από τότε που κυκλοφόρησε το Apple Watch Series 6 το 2020. Είναι πιθανό ότι η Apple θα διαθέσει μια νέα έκδοση της εφαρμογής Blood Oxygen στις συσκευές που πλήττονται μόλις επιλύσει το πρόβλημα με την πατέντα.

Αμέσως μετά τη δήλωση της Apple ότι θα σταματήσει την πώληση των Watch Series 9 και Ultra 2 για να συμμορφωθεί με την εντολή της ITC, αναφέρθηκε ότι οι μηχανικοί της εταιρείας εργάζονταν πυρετωδώς επάνω σε μια ενημέρωση λογισμικού. Οι προσπάθειες αυτές λέγεται ότι επικεντρώνονταν σε αλλαγές στην εφαρμογή Blood Oxygen και στους αλγορίθμους της, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι συσκευές δεν θα παραβιάζουν τις πατέντες της Masimo.

Τούτου λεχθέντος, σύμφωνα με το Bloomberg, η κατάργηση της εφαρμογής συνολικά θεωρήθηκε ως ο ταχύτερος (και πιθανότατα ευκολότερος) τρόπος για να αποφευχθεί η επαναφορά της απαγόρευσης, αν και η αφαίρεση αυτού που κάποτε αποτελούσε ένα πολύ δημοφιλές χαρακτηριστικό του Apple Watch αποτελεί σημαντική παραχώρηση. Ένα ομοσπονδιακό εφετείο θα μπορούσε να εκδικάσει την αίτηση της Apple για παράταση της αναστολής (η οποία χορηγήθηκε εν αναμονή της έφεσης) σχετικά με την απαγόρευση ήδη από αυτή την εβδομάδα.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό