18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αυτό είναι το νέο Mini Countryman

Ειδήσεις Ελλάδα

Διέρρευσαν φωτογραφίες του νέου MINI Countryman, με το αυτοκίνητο να παρουσιάζεται επίσημα την επόμενη εβδομάδα, με την παραγωγή του να ξεκινά τον Νοέμβριο στο εργοστάσιο της BMW στη Λειψία, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την πρώτη φορά που ένα μοντέλο βρετανικής εταιρίας θα κατασκευάζεται στη Λειψία της Γερμανίας.

Η νέα γενιά του μεγαλύτερου μοντέλου της βρετανικής εταιρίας θα προσφέρεται αρχικά ως ηλεκτρικό, σε δύο εκδόσεις, το Countryman E στο οποίο ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι τοποθετημένος εμπρός και θα αποδίδει 140 kW (191 άλογα), και το Countryman SE ALL4, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της μάρκας με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Το δεύτερο θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, που συνδυαστικά θα αποδίδουν 230 kW (313 άλογα), συμπεριλαμβανομένου ενός στιγμιαίου μπουσταρίσματος. Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 64,7 kWh, με τη Mini να ανακοινώνει ότι η εκτιμώμενη αυτονομία θα είναι περίπου 450 χλμ.
Αργότερα θα υπάρχουν βενζινοκίνητες και plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Το νέο Countryman βασίζεται στην αναβαθμισμένη προσθιοκίνητη FAAR πλατφόρμα, και έχει αυξημένο μήκος κατά 13 εκατοστά, φτάνοντας συνολικά στα 4.429 χλστ., με το ύψος του αμαξώματος να είναι επίσης αυξημένο κατά σχεδόν έξι εκατοστά, φτάνοντας συνολικά στα 1.613 χλστ. Το μεταξόνιο του φτάνει τα 2,67 μέτρα.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχει πίνακας οργάνων, παρά μόνο head-up display. Στο κέντρο του ταμπλό συναντάμε μια στρόγγυλη οθόνη διαμέτρου 9,44″ (24 εκατοστά) που συνδυάζει τις λειτουργίες του πίνακα οργάνων και του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό