17.4 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Αυτό είναι το νέο Donkervoort F22

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Donkervoort είναι μια μικρή ολλανδική εταιρεία η οποία παρουσίασε μετά από 10 ολόκληρα χρόνια ένα καινούργιο μοντέλο, το οποίο ονομάζει F22.

Σύμφωνα με την παράδοσης της μάρκας έχει ελεύθερους τροχούς, μικρές διαστάσεις -το μήκος του μόλις που ξεπερνά τα 4,0 μέτρα- χαμηλό βάρος μόλις 750 κιλών, και κάτω από το μακρύ καπό των εμβληματικό πεντακύλινδρο turbo των 2.500 κυβικών της Audi.

Ο οποίος αποδίδει 500 ίππους και 640 Nm, που καταλήγουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων και ενός μπλοκέ διαφορικού Torsen και εξασφαλίζουν ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 2,5 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα 290 χλμ./ ώρα.

Σημαντικό όσο και εντυπωσιακό νούμερο είναι η πλευρική επιτάχυνση των 2,15 g.

Το πλαίσιο είναι μικτό, καθώς αποτελείται από συνδυασμό χάλυβα και ανθρακονήματος, η ανάρτηση είναι με διπλά ψαλίδια και στους δύο άξονες, ενώ το σύστημα διεύθυνσης μπορεί να έχει, ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη, είτε υδραυλική είτε ηλεκτρική υποβοήθηση.

Η Donkervoort θα κατασκευάσει μόνο 75 F22 -το F προέρχεται από το όνομα της κόρης του επικεφαλής της μάρκας που λέγεται Filippa- εκ των οποίων τα 50 έχουν ήδη προ-πωληθεί. Έναντι 245 χιλιάδων ευρώ. Προ φόρων φυσικά…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό