22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Αυτόνομα robotaxi της Cruise σταμάτησαν να λειτουργούν ταυτόχρονα, μπλοκάροντας δρόμους στο Σαν Φρανσίσκο

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν λίγες εβδομάδες η Cruise έθεσε σε λειτουργία τα robotaxi της στην πόλη του San Francisco, και τα πρώτα προβλήματα έγιναν ήδη ορατά. Όπως -πιθανώς- γνωρίζεις, η Cruise είναι η εταιρία της General Motors που ασχολείται με την αυτόνομη οδήγηση, κάτι που σημαίνει ότι στα ταξί της (ένας στόλος από ηλεκτρικά Chevrolet Bolt) δεν υπάρχει οδηγός.1Τα αυτόνομα οχήματα λειτουργούν υπό ορισμένους περιορισμούς, καθώς προσφέρουν διαδρομές στους πελάτες μόνο σε επιλεγμένους δρόμους μεταξύ των ωρών 10 μ.μ. και 6 π.μ. όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, ενώ δεν μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα μεγαλύτερη από 30 μίλια την ώρα (48 χλμ/ώρα).2Την περασμένη Παρασκευή, ένας στόλος των αυτόνομων ταξί της Cruise στο San Francisco σταμάτησε ξαφνικά και ταυτόχρονα να λειτουργεί, με τα ακινητοποιημένα οχήματα να δημιουργούν κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους της πόλης. Το πρόβλημα διήρκησε περίπου δύο ώρες, έως ότου οι τεχνικοί της εταιρίας φτάσουν στα μέρη που ήταν σταματημένα τα robotaxis και να τα οδηγήσουν σε ασφαλή τοποθεσία.
Ένας εκπρόσωπος της Cruise παραδέχτηκε το περιστατικό, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί συνέβη και εάν το πρόβλημα θα μπορούσε να εμφανιστεί ξανά στο μέλλον, ενώ παράλληλα απολογήθηκε για το συμβάν, λέγοντας:
Είχαμε ένα θέμα νωρίτερα που έκανε τα οχήματά μας να συγκεντρωθούν σε ένα σημείο. Παρόλο που το θέμα λύθηκε και δεν επηρεάστηκαν επιβάτες, ζητάμε συγγνώμη από οποιονδήποτε αναστατώσαμε.3Η πολιτεία της Καλιφόρνια υποχρεώνει τις εταιρίες ρομποταξί να δηλώνουν κάθε σύγκρουση που περιλαμβάνει ζημιά ή τραυματισμό στο Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο με τη σειρά του δημοσιεύει τα στοιχεία. Μέχρι σήμερα, έχουν αναφερθεί 18 περιστατικά που αφορούν οχήματα της Cruise.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό