17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αυτή η Ferrari F40 που σαπίζει εδώ και χρόνια ήταν του Ουντάι, γιού του Σαντάμ Χουσεΐν

Ειδήσεις Ελλάδα

Πέρα από τον ίδιο το Σαντάμ Χουσεΐν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του δικτατορικού καθεστώτος του Ιράκ ήταν και ο γιός του Ουντάι. O οποίος δολοφονήθηκε το 2003 και τον συνόδευε μια πολύ κακή φήμη.
Πέρα από όλα τα άλλα ο Ουντάι ήταν φανατικός οπαδός των αυτοκινήτων. Η συλλογή του απαρτιζόταν από εκατοντάδες Rolls Royce, Ferrari και Porsche, οι οποίες φυσικά και είχαν αγοραστεί με δημόσιο χρήμα του Ιράκ. Το 1995 η συλλογή αυτή είχε καταστραφεί από φωτιά, την οποία διέταξε ο ίδιος ο Σαντάμ Χουσεΐν προκειμένου να τιμωρήσει το γιό του για τη δολοφονία του προσωπικού του βοηθού σε ένα πάρτι.

Φυσικά το αυτί του Ουντάι δεν ίδρωσε και έτσι εξακολούθησε να αγοράζει super limo και super cars, προφανώς με γνώμονα τη λογική του όσο πιο σπάνιο και όσο πιο ακριβό τόσο το καλύτερο. Μεταξύ των super cars του και αυτή η σπάνια Ferrari F40 που πριν από την εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ είχε πάει για επισκευές σε ένα συνεργείο στην πόλη Erbil. Έκτοτε σαπίζει εκεί σε κάποια γωνία, ενώ την έχουν στην κυριολεξία συλήσει παίρνοντας οτιδήποτε θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο.
Πάντως ακόμα και σε αυτήν την άθλια κατάσταση έχει ενδιαφέρον για συλλέκτες, ειδικά από τη στιγμή που οι σε καλή κατάσταση F40 και σπάνιες είναι και ακριβές, καθώς κοστολογούνται γύρω στα 1,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ferrari F40 είναι το δεύτερο hyper car της διάσημης ιταλικής εταιρείας -το πρώτο είναι η 288 GTO- και έχει κατασκευαστεί από το 1987 έως και το 1992 συνολικά 1.315 φορές. Ο κινητήρας της είναι ένας bi-turbo V8 με 2.926 κυβικά που αποδίδει 478 ίππους και 569 Nm, που εξασφαλίζει ένα 0-100 σε 4,1 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα 324 χλμ./ ώρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό