21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη παραλία της Ελλάδας με το μοναδικό σχοινί ασφαλείας

Ειδήσεις Ελλάδα

Γνωρίζετε ποια είναι η πιο επικίνδυνη παραλία της Ελλάδας;

Η Νας που βρίσκεται στα βόρεια της Ικαρίας είναι αδιαμφισβήτητα η πιο επικίνδυνη παραλία της Ελλάδας και για αυτό τον λόγο είναι και μοναδική που διαθέτει σχοινί ασφαλείας όπως φαίνεται στο βίντεο των Up Stories προκειμένου να μπορούν οι τολμηροί λουόμενοι που την επισκέπτονται να πιάνονται από αυτό και έτσι να μην παρασύρονται από τα πολύ ισχυρά θαλάσσια ρεύματα είτε προς τα ανοιχτά του Πελάγους είτε προς τα βράχια.

Στην Ικαρία έχουν σημειωθεί πολλοί πνιγμοί στα νερά κυρίως του βόρειου τμήματος. Ο λόγος δεν είναι μόνο γιατί υπάρχουν επικίνδυνα υπόγεια ρεύματα αλλά και έντονοι κυματισμοί. Οι πιο σημαντικοί λόγοι είναι η άγνοια κινδύνου λουομένων, που παρά τις προειδοποιήσεις, κολυμπούν κατά τη διάρκεια έντονων κυματισμών και η έλλειψη επαρκών μέτρων προστασίας στις παραλίες .

Η παραλία Νας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους γυμνιστές και τους φίλους του ελεύθερου κάμπινγκ.

Βρίσκεται κοντά στο χωριό Αρμενιστής, στο σημείο όπου ο ποταμός Χάλαρης ενώνεται με το πέλαγος. Η αμμώδης και βοτσαλωτή ακτή του περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση, καταρράκτες και πηγές, ενώ το γραφικό τοπίο συμπληρώνουν τα ιστορικά ερείπια ναού αφιερωμένου στη θεά Άρτεμις. Στην περιοχή υπάρχουν ταβέρνες και καταλύματα με υπέροχη θέα στο φαράγγι του Χάλαρη.

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς από τον κεντρικό δρόμο Αγίου Κήρυκου – Αρμενιστή. Αφότου περάσετε τον Αρμενιστή και διανύσετε μια απόσταση 3 χιλιομέτρων, θα χρειαστεί να αφήσετε στο κεντρικό δρόμο το αυτοκίνητό σας και να κατεβείτε ένα μονοπάτι με σκαλοπάτια που θα σας οδηγήσει αρχικά στο ποτάμι και στην συνέχεια, είτε μέσα από το ποτάμι είτε από τα βράχια, στην παραλία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό