21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αυτές είναι οι 11 πιο «πικάντικες» στάσεις στο σεξ για αμοιβαία απόλαυση

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες στάσεις που μπορούν να μας φέρουν πιο… κοντά με τον/τη σύντροφό μας, έτσι ώστε να επιτευχθεί η περισσότερο δυνατή αμοιβαία ικανοποίηση στο σεξ. Ποιες όμως είναι οι καλύτερες στάσεις για να το ευχαριστιούνται περισσότερο και οι δύο;

Όπως σημειώνει το news4health.gr, αυτή η απάντηση είναι διαφορετική για κάθε ζευγάρι. «Θα όριζα ως καλύτερη στάση αυτή που λειτουργεί καλύτερα και για τους δύο εραστές», λέει η Tameca Harris-Jackson, PhD, LCSW, πιστοποιημένη σεξουαλική παιδαγωγός, σεξοθεραπεύτρια και ιδρύτρια του Hope and Serenity Health Services, στη Φλόριντα.

Η ίδια συμπληρώνει πως «η δοκιμή διαφορετικών στάσεων στο σεξ προσφέρει στην πραγματικότητα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να φέρουμε διαφορετικούς τρόπους βίωσης της ευχαρίστησης στη σεξουαλική οικειότητα και γενικότερα σε μια υγιή σεξουαλική σχέση. Μπορείτε να τρώτε το ίδιο γεύμα κάθε μέρα για 20 χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρετε τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό. Απλά παίρνετε τα θρεπτικά συστατικά. Αλλά αν προσπαθήσετε να προσθέσετε λίγο μαϊντανό σε αυτό το γεύμα, μπορεί να το γευτείτε με διαφορετικό τρόπο και να γίνει ένα πιο συναρπαστικό γεύμα. Και αυτό είναι που μπορεί να προκαλέσει η ύπαρξη νέων στάσεων σε μια σχέση».

Βέβαια, υπάρχουν και μη φυσικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Πάρτε για παράδειγμα την οικειότητα. Για πολλούς ανθρώπους, ειδικά για τις γυναίκες, η οικειότητα μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες σεξουαλικές εμπειρίες, επειδή οι σύντροφοι νιώθουν άνετα και εμπιστεύονται αρκετά τον άλλον ώστε να ζητούν αυτό που επιθυμούν και να δοκιμάζουν νέα πράγματα.

Πολλά ζευγάρια ανακαλύπτουν ακριβώς αυτά τα οφέλη, σύμφωνα με έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το Ινστιτούτο Kinsey του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα και παρουσιάζει το everydayhealth.com. Μια διαδικτυακή έρευνα σε 1.559 ενήλικες έδειξε ότι ενώ οι άνθρωποι έκαναν λιγότερο συχνά σεξ κατά τις πρώτες εβδομάδες της πανδημίας COVID-19, ήταν πιο πρόθυμοι να δοκιμάσουν νέα πράγματα, τα οποία περιλάμβαναν sexting, ανταλλαγή σεξουαλικών φαντασιώσεων και πειραματισμό με νέες στάσεις στο σεξ. Ένα σχετικό σχόλιο σχετικά με τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιουνίου 2020 του περιοδικού Leisure Sciences.

Γιατί να δοκιμάσετε νέες στάσεις

Οι αγχωτικές περίοδοι της ζωής μας μπορεί να δυσκολεύουν τη διέγερση και τη διατήρησή της για ικανοποιητικό χρονικό διάστημα, κατά τον συν-συγγραφέα της μελέτης Justin L. Lehmiller, PhD, ερευνητής στο Ινστιτούτο Kinsey στο Μπλούμινγκτον της Ιντιάνα και οικοδεσπότης του podcast Sex and Psychology. «Δοκιμάζοντας κάτι νέο μπορεί να ενισχύσει τη διέγερσή σας», λέει και συμπληρώνει: «Το να δοκιμάζεις νέα πράγματα έχει να κάνει με την αυτογνωσία -τι λειτουργεί για το σώμα σου, τη σχέση σου- και αυτό θα έχει δια βίου οφέλη».

Δεν χρειάζεται να είστε γυμναστής για να αποδώσουν αυτές οι κινήσεις. Μην σκέφτεστε «τρελές στάσεις του σεξ», αλλά «νέες στάσεις» για να δημιουργήσετε περισσότερη ζεστασιά και για τους δύο στα σεντόνια σας.

«Δεν είναι κάθε στάση για όλους, και αυτό είναι φυσιολογικό», λέει ο Δρ Lehmiller. «Αλλά ακόμα κι αν οι στάσεις που περιγράφονται εδώ δεν λειτουργούν για εσάς εάν έχετε ήδη δοκιμάσει κάποια από αυτές, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δοκιμάσετε νέα και διαφορετικά πράγματα. Η καινοτομία είναι ένα από τα πράγματα που μας κρατάει το ενδιαφέρον να επιστρέφουμε για περισσότερα. Όταν το σεξ είναι το ίδιο κάθε φορά, τείνουμε να χάνουμε το ενδιαφέρον μας. Οι νέες στάσεις είναι ένας εύχρηστος τρόπος για να προσθέσουμε ένα στοιχείο καινοτομίας και νεωτερισμού στη σεξουαλική μας ζωή».

1. Η ιεραποστολική στάση ή η στάση πρόσωπο με πρόσωπο

Είναι μια απλή στάση για το σεξ: Ο/η σύντροφος που δέχεται ξαπλώνει ανάσκελα με τα πόδια ανοιχτά και τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Αυτός που διειδύει βρίσκεται ανάμεσα στα πόδια του συντρόφου του και οδηγεί το πέος ή το ερωτικό παιχνίδι του στον κόλπο ή τον πρωκτό της/του συντρόφου, στηρίζοντας το βάρος του σώματός του με τα χέρια ή τους αγκώνες του.

Το πρόβλημα με την ιεραποστολική στάση είναι ότι δεν είναι τόσο καλή στο να προσφέρει ηδονή στις γυναίκες. Η λεκάνη του συντρόφου που βρίσκεται από πάνω μπορεί μερικές φορές να διεγείρει την κλειτορίδα σε αυτή τη στάση και προσφέρει μεγάλη οικειότητα μέσω της πρόσωπο με πρόσωπο επαφής. Αλλά η γωνία του πέους δεν επιτρέπει τη βαθιά διείσδυση ή τη διέγερση του σημείου G (που γίνεται αισθητό μέσω μιας θέσης στο μπροστινό τοίχωμα του κόλπου και πιστεύεται από ορισμένους ειδικούς ότι αποτελεί ερέθισμα για τον οργασμό στις γυναίκες). Ορισμένες γυναίκες παραπονιούνται επίσης ότι αυτή η σεξουαλική στάση δεν παρέχει αρκετή διέγερση της κλειτορίδας για να βιώσουν την κορύφωση.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2020 στην επιθεώρηση Sexual Medicine, ερευνητές στην Τσεχία εξέτασαν 1.100 ετεροφυλόφιλους ανθρώπους σχετικά με 13 στάσεις σεξ και αποκάλυψαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να επιλέγουν την ιεραποστολική στάση, παρόλο που δεν συσχετίζεται με τον οργασμό για τις γυναίκες.

Αν η πιο συνηθισμένη στάση του σεξ δεν προσφέρει στις γυναίκες σταθερούς οργασμούς, τότε ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε για να «κλείσετε το χάσμα του οργασμού», λέει ο Lehmiller, είναι να δοκιμάσετε μια νέα στάση. Με άλλα λόγια, μην περιορίζεστε στην ιεραποστολική στάση.

«Στις περισσότερες κουλτούρες, δεν είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη στάση», λέει η Beverly Whipple, PhD, RN, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σεξουαλικότητας και ομότιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Rutgers στο Νιου Τζέρσεϊ.

Αν θέλετε να κάνετε πιο πικάντικη τη σεξουαλική σας εμπειρία και να απολαύσετε καλύτερο σεξ, δοκιμάστε μερικές από αυτές τις φιλικές προς τις γυναίκες στάσεις. Πολλές παρέχουν στους συντρόφους την ευκαιρία για διέγερση της κλειτορίδας, η οποία σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2022 στο Journal of Sexual Medicine, είναι αυτό που το 35,4% των γυναικών δήλωσαν ότι χρειάζονται για να φτάσουν σε οργασμό.

2. Η παρτενέρ ως «καουμπόισσα»

Σε αυτή τη στάση, ο σύντροφος που διεισδύει, ξαπλώνει ανάσκελα, ενώ η σύντροφος βρίσκεται απέναντί του και γονατίζει, αγκαλιάζοντας τη λεκάνη του. Στη συνέχεια μπορεί να καθίσει ή να ξαπλώσει πάνω στον «επιβήτορά» της.

«Αυτή είναι μια εξαιρετική στάση για μια γυναίκα που μπορεί να ελέγξει το βάθος της διείσδυσης», λέει η Harris-Jackson και συμπληρώνει: «Είναι επίσης μια καλή θέση για να έχει πολλαπλές μορφές διέγερσης. Με το σώμα της γυναίκας όρθιο, οι θηλές μπορούν να απασχοληθούν, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον διέγερση. Είναι καλή για να έχει κανείς πρόσβαση στην κλειτορίδα για διέγερση».

Ο σύντροφος της «ιππασίας» μπορεί να επιλέξει αν θα αναπηδά πάνω-κάτω, θα τρίβεται ή θα κάνει κύκλους με τους γοφούς – το καθένα από αυτά προσφέρει μια ελαφρώς διαφορετική αίσθηση. «Αυτή είναι επίσης μια καλή στάση για ένα άτομο, αν έχει προβλήματα με την πλάτη του, επειδή είναι σχεδόν μια θέση ανάπαυσης γι’ αυτόν», λέει.

3. Αντίστροφη καουμπόισσα ή αντίστροφος καβαλάρης από πάνω

Σε αυτή τη στάση ο σύντροφος που διεισδύει ξαπλώνει ανάσκελα, ενώ η σύντροφος που δέχεται τη διείσδυση κάθεται καβάλα, κοιτάζοντας τα πόδια του συντρόφου της, και γλιστράει το πέος ή το ερωτικό παιχνίδι στον κόλπο ή τον πρωκτό του. Ο δέκτης σύντροφος μπορεί να ελέγχει το ρυθμό και το ρυθμό των ωθήσεων. Αυτή η στάση μπορεί να είναι ιδιαίτερα συναρπαστική για τον σύντροφο που διεισδύει, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να παρατηρεί την πλάτη και τους γλουτούς της συντρόφου του.

Το σφίξιμο ή το πιάσιμο των γλουτών μπορεί να ενισχύσει την εμπειρία και για τους δύο. Αυτή η στάση έχει τις δυσκολίες της, καθώς απαιτεί από τον/την σύντροφο που δέχεται τη διείσδυση να γείρει προς τα πίσω ή να καθίσει πολύ ίσια για να προσαρμόσει τη γωνία του πέους. «Αν γέρνετε προς τα εμπρός, μπορεί να είναι επώδυνο και άβολο για τον άνδρα, επειδή μπορεί να νιώθει σχεδόν σαν να σπάει το πέος του», λέει η Harris-Jackson, η οποία συστήνει ο διεισδυτικός σύντροφος να λυγίζει τα γόνατά του, ενώ η σύντροφος να κρατάει τα χέρια της στους μηρούς ή τη μέση του εραστή της.

«Αυτή μπορεί να είναι μία από εκείνες τις στάσεις που είναι καλύτερες στη θεωρία παρά στην πράξη», λέει η Lorrae Jo Bradbury, προπονήτρια σεξ και αγάπης και ιδρύτρια των SluttyGirlProblems.com και LorraeJo.com. «Μπορεί αν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε ως στάση για προκαταρκτικά, τρίβοντας το πέος του πριν αρχίσετε τη συνουσία», συμπληρώνει η ίδια.

4. Doggy Style ή οπίσθια είσοδος

Εδώ, η σύντροφος γονατίζει στα τέσσερα, υποστηρίζοντας τη σταθερότητά της με τα χέρια και τα γόνατά της. Ο σύντροφος που διεσδύει σκύβει και εισέρχεται από πίσω. Αυτή είναι η καλύτερη σεξουαλική στάση για βαθιά διείσδυση στον κόλπο. Δίνει στον διεισδυτικό σύντροφο την ελευθερία να σπρώξει δυνατά και γρήγορα και επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση για να χαϊδέψει μεγάλο μέρος του σώματος του δέκτη. Η στάση αυτή επιτρέπει επίσης την καλή διέγερση του σημείου G.

Κάποιοι άνθρωποι, ωστόσο, παραπονιούνται ότι αυτή η σεξουαλική στάση είναι πολύ απρόσωπη επειδή δεν υπάρχει επαφή πρόσωπο με πρόσωπο. «Αν θέλετε στενότερη οπτική επαφή με αυτή τη στάση», λέει η Bradbury, μετακινήστε τα γόνατά σας πιο κοντά στο στήθος σας και καμπυλώστε την πλάτη σας, ώστε ο σύντροφός σας να γέρνει προς το μέρος σας κοντά στο πρόσωπό σας και να μπορείτε να έχετε οπτική επαφή. Η Bradbury επίσης λέει ότι μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη στάση μπροστά από έναν καθρέφτη, ώστε να βλέπετε ο ένας το πρόσωπο του άλλου.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Αυγούστου 2020 του Sexual Medicine εξέτασε 13 στάσεις του σεξ και διαπίστωσε ότι το doggy style δεν συνδέεται συνήθως με γυναικείους οργασμούς. Αν δεν λειτουργεί για εσάς ή τον σύντροφό σας, συνεχίστε να πειραματίζεστε.

5. Το «τιρμπουσόν»

Σκύβοντας προς τα εμπρός, ο/η σύντροφος που θα δεχθεί τη διείσδυση ξαπλώνει στην άκρη του κρεβατιού, στηριζόμενος στο γοφό και το αντιβράχιο του, ενώ ο σύντροφός του εισέρχεται από πίσω. Ο δέκτης σύντροφος μπορεί να κρατήσει τους μηρούς του ενωμένους για πιο σφιχτό κράτημα του πέους ή του διεισδυτικού παιχνιδιού. Αλλά αν ο δέκτης σύντροφος έχει κλειτορίδα και ανοίξει τα πόδια του, είναι εκτεθειμένος για χάιδεμα, ενώ ο διεισδυτικός σύντροφος σπρώχνει από πίσω. «Παίρνετε τη βαθύτερη διείσδυση όπως στο doggy style, αλλά αυτή μπορεί να είναι μια πιο εύκολη και άνετη στάση», σύμφωνα με την Bradbury. Σε μια πιθανή παραλλαγή ο σύντροφός σας μπορεί εύκολα να σκύψει για να σας φιλήσει και η κλειτορίδα είναι σε κοντινή απόσταση.

6. Πλάι-πλάι ή πλάγια

Και οι δύο σύντροφοι ξαπλώνουν στο πλάι, αντικρίζοντας ο ένας τον άλλον. Ο/η δέκτης σύντροφος σηκώνει το πάνω πόδι του, ώστε ο διεισδυτικός σύντροφος να μπορεί να εισέλθει μέσα του. Αυτή η στάση είναι ιδανική για πρωινό σεξ, αν είστε λίγο ακόμη νυσταγμένοι, κατά την Bradbury.

Προσφέρει οικειότητα επειδή βρίσκεστε κοντά στο πρόσωπο του συντρόφου σας. Οι σύντροφοι μπορούν να φιλιούνται και να χαϊδεύουν ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια του έρωτα. Η στάση του σεξ είναι χαλαρωτική, δεν απαιτεί μεγάλη αντοχή από τα δύο άτομα και προσφέρει την ευκαιρία για καλή διέγερση της κλειτορίδας.

Η διείσδυση μπορεί να βελτιωθεί αν ο σύντροφος που δέχεται το σεξ απλώσει και τα δύο πόδια πάνω από τη μέση του συντρόφου του, επισημαίνει η Bradbury. Αυτό επιτρέπει μεγάλη πρόσβαση στην κλειτορίδα, η οποία μπορεί να διεγερθεί με ένα δάχτυλο ή με ένα παιχνίδι. «Νομίζω ότι αυτή είναι μια εξαιρετική στάση για όλους, καθώς προσφέρει και την άνεση της αγκαλιάς».

7. Επίπεδο σίδερο ή τεμπέλικος σκύλος

Ο/η σύντροφος που δέχεται τη διείσδυση ξαπλώνει μπρούμυτα με τα πόδια τεντωμένα και τους γοφούς ελαφρώς ανασηκωμένους -μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από τους γοφούς σας. Ο διεισδυτικός σύντροφος εισέρχεται από πίσω. Όταν ξαπλώνετε μπρούμυτα, τα πόδια του λαμβάνοντος συντρόφου θα είναι πιο κοντά μεταξύ τους, γεγονός που δημιουργεί μια πιο στενή εφαρμογή για το πέος ή το ερωτικό παιχνίδι του συντρόφου τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα, πιο έντονη αίσθηση. «Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξηθεί η εμπειρία της στεγανότητας για τον διεισδυτικό σύντροφο», σύμφωνα με την Harris-Jackson η οποία συμπληρώνει πως «είναι επίσης μια ακόμα καλή στάση για τη διέγερση της κλειτορίδας, επειδή ο σύντροφος μπορεί να φτάσει γύρω με το χέρι του ή με ένα σεξουαλικό παιχνίδι για να προσφέρει διπλή διέγερση. Επιπλέο, είναι καλή στάση για τη διέγερση του σημείου G, επειδή γέρνετε το σώμα έτσι ώστε το πέος να είναι σε τέλεια ευθυγράμμιση για να χτυπήσει κατ’ ευθείαν το σημείο G.

8. Face-Off

Σε αυτή τη στάση, ο σύντροφος που διεσδύει κάθεται στην άκρη ενός κρεβατιού ή σε μια άνετη καθιστή θέση, ενώ ο λαμβάνων σύντροφος ανεβαίνει στην αγκαλιά του πρόσωπο με πρόσωπο. Ο/η σύντροφος που θα λάβει τη διείσδυση τυλίγει τα πόδια του γύρω από τη μέση του συντρόφου του και μπορεί να ελέγχει τον ρυθμό της ώθησης. Αυτή η στάση επιτρέπει επίσης την άμεση διέγερση της κλειτορίδας και την οπτική επαφή, η οποία μπορεί να αυξήσει την οικειότητα.

Πλεονέκτημα αυτής της στάσης θεωρείται το γεγονός ότι τα χέρια σας είναι ελεύθερα, ώστε να μπορείτε να αγγίζετε και να χαϊδεύετε το σώμα του συντρόφου σας σχεδόν οπουδήποτε θα θέλατε. «Αυτή είναι μια πραγματικά επιδραστική στάση για τους ανθρώπους που διεγείρονται με την οπτική επαφή», λέει η Harris-Jackson και συμπληρώνει: «Είναι σαν το ιεραποστολικό, αλλά είστε πραγματικά πρόσωπο με πρόσωπο. Επίσης, αφαιρεί μέρος της δουλειάς από το άτομο με τον κόλπο, επειδή ο σύντροφος μπορεί να την ανεβοκατεβάζει τοποθετώντας τα χέρια του στους γοφούς της».

Μια πιθανή παραλλαγή είναι η στάση του λωτού που μοιάζει πολύ με τη στάση πρόσωπο με πρόσωπο, μόνο που ο σύντροφος με το πέος ή το ερωτικό παιχνίδι κάθεται με σταυρωμένα πόδια στο κρεβάτι ή στην καρέκλα.

9. Βουτιά με κουλούρι

Ο/η σύντροφος που δέχεται τη διείσδυση ξαπλώνει στη δεξιά πλευρά του, ενώ ο διεισδυτικός σύντροφος στρώνει το δεξί πόδι του/της παρτενέρ του. Στη συνέχεια, ο διεισδυτικός σύντροφος τραβάει το αριστερό πόδι του συντρόφου του προς τα πάνω και γύρω από την αριστερή πλευρά του και εισέρχεται στον κόλπο ή τον πρωκτό. Αυτή η στάση επιτρέπει τη βαθιά διείσδυση, ενώ παράλληλα επιτρέπει την οικειότητα της διατήρησης της οπτικής επαφής.

«Μπορείτε επίσης να πάρετε το αριστερό σας πόδι και να το τραβήξετε προς το στήθος σας για να αποκτήσετε μια βαθύτερη γωνία και έχετε εκπληκτική πρόσβαση στην κλειτορίδα και για τους δύο συντρόφους», λέει η Bradbury. Από την πλευρά της η Harris-Jackson προσθέτει: Τα χέρια σας θα είναι ελεύθερα, γεγονός που μπορεί να σας επιτρέψει να τα περάσετε σε όλο το σώμα του άλλου. Αυτή η στάση -ανάλογα με τη γωνία σας- μπορεί επίσης να προσφέρει διέγερση του σημείου G».

10. Τεχνική ευθυγράμμισης της συνουσίας

Εάν θέλετε να λικνίζεστε αντί να σπρώχνετε, χρησιμοποιήστε την τεχνική CAT. Αυτή η στάση είναι παρόμοια με το ιεραποστολικό, με βασική διαφορά της ωστόσο ότι ο διεισδυτικός σύντροφος σπρώχνει τη βάση του πέους ή του ερωτικού του παιχνιδιού έτσι ώστε να ευθυγραμμιστεί με την κλειτορίδα και οι δύο να έρθουν σε επαφή. Μόλις το κάνουν, το ζευγάρι κουνιέται μπρος-πίσω και διατηρεί συνεχή επαφή. «Είναι ένας λίγο διαφορετικός τρόπος να κάνεις σεξ», κατά τον Lehmiller. «Κουνιέσαι μπρος-πίσω αντί να σπρώχνεις. Με αυτόν τον τρόπο παρατείνεται η διάρκεια της συνουσίας για τον άνδρα και αυξάνονται οι πιθανότητες η γυναίκα να έχει οργασμό, επειδή έχει αυτή τη συνεχή διέγερση».

11. Εξήντα εννέα (ή 69)

Αυτή η στάση είναι το ταυτόχρονο στοματικό σεξ και για τους δύο παρτενέρ. Συνήθως, ο ένας σύντροφος ξαπλώνει ανάσκελα, ενώ ο άλλος ανεβαίνει από πάνω του και γυρίζει γύρω του, καθισμένος πάνω του με τα γεννητικά του όργανα πάνω από το πρόσωπο του συντρόφου του. Το άτομο που βρίσκεται από πάνω στη συνέχεια σκύβει προς τα εμπρός και αρχίζει να κάνει στοματικό σεξ στον/στην σύντροφό του, ενώ ταυτόχρονα δέχεται. Αυτή η στάση μπορεί να απαιτεί κάποιο συντονισμό και ισορροπία, ιδιαίτερα για τον σύντροφο από πάνω. Ένας τρόπος για να κάνετε το 69 λίγο πιο άνετο και για τα δύο μέρη είναι να ξαπλώσουν στο πλάι κατά τη διάρκεια της πράξης.

Η σεξουαλική ποικιλία είναι συναρπαστική

Στην καθημερινή μας ζωή, τείνουμε να είμαστε πολύ προσανατολισμένοι στους στόχους μας, λέει η Harris-Jackson. «Ξυπνάμε το πρωί και όλες μας οι σκέψεις είναι ένα “πάμε, πάμε, πάμε”. Πάμε, πάμε, πάμε να φάμε το πρωινό μας, να πάμε τα παιδιά στο σχολείο κι εμείς να είμαστε στην ώρα μας στη δουλειά. Αυτό δημιουργεί πολύ άγχος και ένταση τόσο στο σώμα μας όσο και στο μυαλό. Πολλοί ασθενείς που βλέπω αισθάνονται ότι το σεξ γίνεται ένα ακόμη πράγμα που πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν ως κάτι που βρίσκεται μέσα στα καθήκοντα της μέρας τους. Όμως οι σεξουαλικοί σύντροφοι πρέπει να αισθάνονται ο ένας τον άλλο και να νιώθουν κοινή ευχαρίστηση. Η εναλλαγή των στάσεων στη συνεύρεση μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για να αναζωπυρωθεί αυτή η σύνδεση. Μπορεί λοιπόν να είναι χρήσιμο και διασκεδαστικό να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό