21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αυτές είναι οι τροφές για… όνειρα γλυκά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η φράση «ελαφρύ γεύμα πριν από τον ύπνο» έχει στοιχειώσει πολλούς από εμάς κυρίως μετά από μια κουραστική μέρα, όπου η διάθεσή μας, μας προτρέπει να ανοίξουμε το ψυγείο και να του… επιτεθούμε χωρίς έλεος ή ακόμα χειρότερα να μπούμε σε μια από τις εφαρμογές παραγγελιών και μέσα σε λίγα λεπτά να έχουμε μπροστά μας οτιδήποτε λιπαρό αλλά εξαιρετικά νόστιμο.

Πώς όμως θα καταφέρουν να τιθασεύσουμε την βραδινή λιγούρα χωρίς να πέσουμε με βαρύ στομάχι αλλά και να έχουμε ταυτόχρονα «όνειρα γλυκά»; Ειδικοί που μίλησαν στην βρετανική εφημερίδα Mirror αποκάλυψαν ποιες είναι αυτές οι τροφές που θα μας βοηθήσουν να κοιμηθούμε χωρίς να πεινάμε και χωρίς να βλέπουμε εφιάλτες.

Η μαύρη σοκολάτα

Το να τρώτε μαύρη σοκολάτα μια ώρα προτού πέσετε στο κρεβάτι σας για να κοιμηθείτε ενδέχεται να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες δεν πρόκειται μόνο για τα τέλεια συστατικά της μαύρης σοκολάτας, αλλά το εν λόγω γλυκό βοηθά στην παραγωγή σεροτονίνης, μιας ορμόνης που προκαλεί ευθυμία και μπορεί να σας κάνει να νιώσετε περισσότερο χαλαρωμένοι.

Η μπανάνα

Οι ειδικοί αναφέρουν επίσης πως στον καλό ύπνο βοηθά η κατανάλωση μπανάνας. Το νόστιμο και εύκολο στην κατανάλωση φρούτο βοηθά μέσω του μαγνησίου, που περιέχει,το εσωτερικό μας ρολόι και αυξάνει την παραγωγή μελατονίνης.

Τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και… το φυστικοβούτυρο

Η κατανάλωση αμύγδαλων, φουντουκιών ή φυστικοβούτυρο λίγη ώρα προτού ακουμπήσετε το κουρασμένο σας κορμί στο κρεβάτι μετά από μια δύσκολη μέρα.

«Η κατανάλωση φυστικοβούτυρου ως μέρους ενός υγιεινού σνακ αργά το βράδυ μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας καθώς επίσης να σταθεροποιήσει τα επίπεδα σακχάρου και να ενισχύσει την ανάπτυξη των μυών», αναφέρουν οι ερευνητές.

Το φυστικοβούτυρο περιέχει ουσίες όπως η τριπτοφάνη, που το σώμα μας την χρειάζεται για την παραγωγή μελατονίνης, μια ουσίας που μας υποδεικνύει ότι πρέπει πλέον να πάμε στο κρεβάτι μας.

Το ποπ κορν

Μια λιχουδιά που κανείς δεν θα περίμενε ότι βοηθά σε έναν όμορφο ύπνο είναι το ποκ κορν κι αυτό γιατί περιέχει επίσης την τριπτοφάνη, η οποία ενισχύει την παραγωγή σεροτονίνης πριν από τον ύπνο.

Ύστατη λύση το τύρι

Το τυρί είναι ακόμα μια τροφή που βοηθά όχι τόσο στον καλό ύπνο, αλλά στο να μην ξυπνήσουμε πεινασμένοι στη μέση της νύχτας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό