23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ασταμάτητος Παναθηναϊκός AKTOR, άφησε 2ο τον Ολυμπιακό και μένει αήττητος

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία πολύ μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό AKTOR στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακός. Οι «πράσινοι» είχαν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού το προβάδισμα και παρά το γεγονός ότι η αναμέτρηση κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, ευτύχησαν εν τέλει να φτάσουν στη νίκη με 85-80.

Απίστευτη εμφάνιση από τον Γκραντ με 19 πόντους, ενώ 18 είχε ο Γκριγκόνις και 16 ο Ναν. Το «τριφύλλι» ουσιαστικά εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς, καθώς πρέπει να κάνει 3 ήττες στο υπόλοιπο της κανονικής περιόδου και να νικήσει όλα τα ματς ο Ολυμπιακός, για να χάσει τη διαφορά.

Για τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Πετρούσεφ (18 πόντοι, 6 ριμπάουντ), ενώ στα αρνητικά είναι ότι αποχώρησε τραυματίας ο Μιλουτίνοφ.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR μπήκε εντυπωσιακά στο παρκέ και έδειξε ότι ήθελε να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα. Οι «πράσινοι», με μπροστάρηδες τους Γκραντ και Μήτογλου, κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα ακόμα και με 12 πόντους. Ο Ολυμπιακός στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου είχε μειώσει στους 5, με το 23-18 να ήταν το τελικό σκορ στην πρώτη περίοδο.

Ο Γκραντ ήταν πρώτος σκόρερ με 8 πόντους, ενώ ο Πίτερς ξεχώριζε από τον Ολυμπιακό με 6 πόντους και 3 ριμπάουντ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αρκετά λάθη (6) τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε ξεκινήσει πάλι δυνατά και είχε φροντίσει να πάρει μία μεγάλη διαφορά, η οποία είχε φτάσει τους 14 πόντους. Ο Κέντρικ Ναν ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής με 15 πόντους (1 ριμπάουντ και 1 ασίστ), με τον Σλούκα να αποχωρεί στα μισά του δεκαλέπτου με ενοχλήσεις. 

Ο Ολυμπιακός μπόρεσε να μειώσει τη διαφορά πριν τη λήξη του ημιχρόνου και οι «πράσινοι» είχαν το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο για 2 (44-42). Τρομερός για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ο Φίλιπ Πετρούσεφ με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Για ένα ακόμη δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε φροντίσει να πάρει από την αρχή μία καλή διαφορά. Σε σχέση με τις δύο προηγούμενες, είχε διαχειριστεί καλά τη διαφορά του, με αποτέλεσμα να μην αφήσει τον Ολυμπιακό να πλησιάσει στο σκορ.

Οι «πράσινοι» είχαν παίξει σωστή άμυνα και δεν είχαν αφήσει τους Πειραιώτες να βρουν κάποιο σερί ή να πάρουν ψυχολογία. Για τον Ολυμπιακό προφανώς είναι απώλεια ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος τραυματίστηκε στον αστράγαλο και αποχώρησε από το γήπεδο. 

Το ίδιο ισχύει για τους «πράσινους», αλλά με τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος δεν μπόρεσε να επανέλθει μετά τον τραυματισμό του στο δεύτερο δεκάλεπτο. 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός AKTOR γνωρίζοντας ότι οι Πειραιώτες έχουν θέμα στο 5 μετά τον τραυματισμό του Μιλουτίνοφ, μπόρεσαν να διαχειριστούν καλά το προβάδισμα τους, με κύριο πρωταγωνιστή τον Γκριγκόνις και τον Λεσόρ οι οποίοι βάλανε μεγάλα σουτ.

Ο Πετρούσεφ είχε αποχωρήσει με 5 φάουλ, ωστόσο τα τελευταία δευτερόλεπτα ο Ολυμπιακός είχε φροντίσει να μπει και πάλι στο ματς. Ο Γουίλιαμς-Γκος θα μπορούσε με γκολ φάουλ να ισοφαρίσει το ματς, ωστόσο η μπάλα δεν μπήκε στο καλάθι.

Ο Αμερικανός έβαλε 1/2 βολές, ο Παναθηναϊκός AKTOR διαχειρίστηκε καλά το υπέρ του σκορ και πήρε τη νίκη με 85-80.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό