20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αριθμός ρεκόρ τουριστών επισκέφθηκε την «πόλη του χιονιού»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Χαρμπίν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χεϊλονγκτσιάνγκ στη βορειοανατολική Κίνα γνωστή και ως η «πόλη του χιονιού», προσέλκυσε περίπου 3,05 εκατομμύρια τουρίστες, αριθμό ρεκόρ , με έσοδα 5,91 δισεκατομμύρια γιουάν (760 εκατομμύρια ευρώ) στη διάρκεια των τριήμερων διακοπών της φετινής Πρωτοχρονιάς.

Τόσο ο αριθμός των τουριστών, όσο και τα τουριστικά έσοδα ξεπέρασαν τα μεγέθη που είχαν καταγραφεί το 2019, σε επίπεδα ιστορικού ρεκόρ. Τα στοιχεία από το υπουργείο Εμπορίου της πόλης κατέγραψαν σημαντική αύξηση κατά 129,4% στους τομείς της τουριστικής φιλοξενίας, αλλά και της παρασκευής έτοιμων γευμάτων κατά την ίδια εορταστική περίοδο.

100 εκατομμύρια στο Ουρούμτσι

To Ουρούμτσι, πρωτεύουσα της Αυτόνομης Περιοχής των Ουιγούρων του Σιντζιάνγκ που βρίσκεται στη βορειοδυτική Κίνα, προσέλκυσε αριθμό ρεκόρ 100 εκατομμυρίων τουριστών το 2023, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δημοτικών υπηρεσιών πολιτισμού και τουρισμού, η πόλη είχε τουριστικά έσοδα που ξεπέρασαν τα 100 δισεκατομμύρια γιουάν (12,78 δισεκατομμύρια ευρώ) την προηγούμενη χρονιά, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ.

To 2023, ιδρύθηκαν στο Ουρούμτσι 41 νέες επιχειρήσεις προσφοράς τουριστικής φιλοξενίας, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 324.

Η πόλη φιλοξένησε περισσότερες από 12.000 πολιτιστικές δραστηριότητες, με εκατοντάδες δημόσιες εκδηλώσεις, περιλαμβανομένων συναυλιών, των χορευτικών παραστάσεων, αλλά και των παιδικών θεατρικών παραστάσεων, σύμφωνα με την αρμόδια δημοτική αρχή για τον τουρισμό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό