19.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Από 17,9% έως 25,9% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στο μέσο όρο όλων των δημοσκοπήσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι άλλο δείχνουν τα γκάλοπ της τελευταίας στιγμής στην εκτίμηση ψήφου για τη «μάχη» της Κυριακής

Από τα μεσάνυκτα σήμερα σταματάει κάθε προεκλογική προσπάθεια από πολιτικά κόμματα και οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας μέρας δείχνουν μια τάση του κόσμου για τις εκλογές της Κυριακής. Βάσει αυτών και το μέσο όρο από όλες τις εταιρείες η Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση ψήφου μπορεί να έχει διαφορά από 17,9% έως 25,9% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η έρευνα, το «γκάλοπ των γκάλοπ» πραγματοποιήθηκε στην ΕΡΤ με βάση τις τελευταίες επτά δημοσκοπήσεις από όλες τις εταιρίες που έκαναν έρευνες τις τελευταίες ημέρες και αποτελεί την τελευταία καταγραφή πριν ανοίξουν οι κάλπες την Κυριακή 25 Ιουνίου.

«Μπορεί η πληθώρα κομμάτων να οδηγήσει σε αλληλεξουδετέρωση. Φαίνεται ότι έχουμε κάποια κόμματα που βρίσκονται στο μεταίχμιο του 3% αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς θα γίνει η διασπορά. Είναι ικανή να τα αφήσει όλα εκτός βουλής ή να τα βάλει όλα εντός; Δεν μπορούν να αποκλειστούν και τα δύο σενάρια, όσο υπερβολικά κι αν ακούγονται» τόνισε ο κ. Κουστένης

Τα στοιχεία της έρευνες δείχνουν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η επτακομματική Βουλή, με Ελληνική Λύση, Νίκη και Πλεύση. «Είναι αρκετές οι πιθανότητες για την εξακομματική και την οκτακομματική, ενώ δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και το ακραίο σενάριο της πεντακομματικής Βουλής», σχολίασε ο κ. Κουστένης.

Η μέση πρόθεση ψήφου (μέσος όρος από τα δεδομένα των 7 εταιριών δημοσκοπήσεων), διαμορφώνεται ως εξής:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό