16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Από τη συγκεκριμένη εκπομπή δεν θα δοθεί ο λόγος σε τέτοιους ανθρώπους – Δεν φοβόμαστε

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η Δημοκρατία και το καλό πάντα θα κερδίζει»

Η είσοδος του κόμματος «Σπαρτιάτες» στη Βουλή μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου έχει φέρει αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς πρόκειται για ένα ακροδεξιό κόμμα το οποίο έχει την υποστήριξη του καταδικασμένου ακροδεξιού πρώην βουλευτή, Ηλία Κασιδιάρη. Αυτή η αναταραχή έχει μεταφερθεί και στα τηλεοπτικά πλατό των εκπομπών, οι οποίες σχολιάζουν ποικιλοτρόπως τα αποτελέσματα των εκλογών.

Μια από αυτές της εκπομπές ήταν και αυτή της Δανάης Μπάρκα, «Πάμε Δανάη», όπου η παρουσιάστρια μίλησε για τα συναισθήματα που της προκλήθηκαν μετά την είσοδο των «Σπαρτιατών» στη Βουλή.

Η παρουσιάστρια, συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο πόσο επηρεάστηκε η ψυχολογία της, λέγοντας πως «χθες, μόλις είδα τα αποτελέσματα, ένιωσα ψυχική και ψυχολογική αποστράγγιση, όταν είδα ότι άνθρωποι με τέτοιες τάσεις έφτασαν στο σημείο να έχουν λόγο στη Βουλή».

Στη συνέχεια, η Δανάη Μπάρκα δεν δίστασε να αναφέρει πως «οι δικοί μου άνθρωποι μού είπαν να μην πω τίποτα. Και λέω… είστε τρελοί; Θα φοβηθώ να πω τη γνώμη μου για τη δημοκρατία που επιλέγω… Μου φαίνεται σοκαριστικό, σιγά μη φοβηθούμε. Θα το καταπολεμήσει ο καθένας από την πλευρά του για να μην υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι ανάμεσά μας».

 

«Δεν κοτέψαμε και δεν θα φοβηθούμε»

Λίγη ώρα μετά τα όσα είπε για το κόμμα «Σπαρτιάτες», η Δανάη Μπάρκα ανέφερε πως συνέβη ένα περιστατικό, το οποίο, όπως είπε η ίδια, δεν τη φόβισε. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, ένας υποψήφιος βουλευτής από το συγκεκριμένο κόμμα επιτέθηκε στην Μπάρκα, λέγοντά της πως φοβάται.

Όμως, η παρουσιάστρια το αντιμετώπισε με επαγγελματικό τρόπο, και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Έγινε παρέμβαση από έναν υποψήφιο βουλευτή του κόμματος “Σπαρτιάτες”, ο οποίος πήρε εκνευρισμένος στο τηλεφωνικό κέντρο σε σχέση με αυτά που ειπώθηκαν από μένα για αυτό το κόμμα… Θέλω να του απαντήσω δημόσια και να του πω, γιατί έκανε story λέγοντας ότι φοβάμαι και ότι κότεψα… Ως παρουσιάστρια αυτής της εκπομπής και ως άνθρωπος της κοινωνίας, να του μεταφέρω ότι όχι, δεν κοτέψαμε και δεν θα φοβηθούμε. Κανένας δεν πρέπει να φοβάται. Και να μην υπάρχει στη Βουλή κόμμα που να προάγει το φόβο.

Αλλά ακριβώς επειδή, πατώντας πάνω στα θεμέλια της Δημοκρατίας, δίνουμε λόγο σε όλους τους ανθρώπους, αλλά περνάνε από φίλτρο. Ανθρώπους που προάγουν τη βία, το ρατσιστικό λόγο για μετανάστες, για πρόσφυγες, για τον οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας, φυσικά και από τη συγκεκριμένη εκπομπή δεν νομίζω ότι εύκολα θα δοθεί ο λόγος σε τέτοιους ανθρώπους»

«Καλή συνέχεια… Να είναι ψύχραιμοι, να είμαστε όλοι ενωμένοι και να μην φοβόμαστε, έχουμε ο ένας τον άλλον. Η Δημοκρατία και το καλό πάντα θα κερδίζει», κατέληξε η Δανάη Μπάρκα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό