21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Απόδραση στο χιονισμένο Μέτσοβο μέσα από 10+1 φωτογραφίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Φωτογραφίες: Δημήτρης Τοσίδης / SOOC

Το 2022, το πρώτο χιόνι έπεσε στα τέλη Νοεμβρίου στο Μέτσοβο. Φέτος, που ο χειμώνας ήταν αρκετά ζεστός, το χιόνι στο γραφικό ορεινό χωριό της Ηπείρου ήρθε με λίγη καθυστέρηση στα τέλη Ιανουαρίου κι όλες οι ομορφιές της περιοχής ντύθηκαν στα λευκά.

Το Μέτσοβο είναι σίγουρα ένας από τους χειμερινούς προορισμούς που πρέπει να μπουν στην ατζέντα σας το επόμενο διάστημα, αν θέλετε να ζήσετε τον χειμώνα μακριά από το αστικό περιβάλλον, σε μια μαγική διάσταση πάνω στο βουνό, σε έναν τόπο με τη δική του αύρα, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από χειμερινούς προορισμούς του εξωτερικού.

Η παράδοση είναι έντονη σε κάθε γωνιά του, σε κάθε σπίτι, σε κάθε ντόπιο και σας περιμένει να την ανακαλύψετε και να την ξετυλίξετε. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια του, δείτε τις παραδοσιακές βρύσες, τα σπίτια από πέτρα, γνωρίστε τον χαρακτήρα ενός τόπου που μένει αναλλοίωτος, περπατήστε στον Αβερώφειο Κήπο με όλα τα είδη δέντρων της Πίνδου, στα μονοπάτια με σήμανση προς τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα και στο όρος Μαυροβούνι, δείτε την Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου, τσουγκρίστε το ποτήρι σας στο οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ και βρείτε την ηρεμία στο Μοναστήρι Αγίου Νικολάου με το ξύλινο καμπαναριό και το Μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Διαβάστε περισσότερα

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό