20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Απλώς επιστημονική φαντασία» ότι η Ρωσία απέκρουσε μεγάλη επίθεση στο Ντονέτσκ

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί η είδηση της ημέρας, όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, να είναι η ανατίναξη του φράγματος στη Νόβα Καχόφκα, στον ποταμό Δνείπερο στη Χερσώνα, ωστόσο, μία άλλη είδηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της διαβόητης ομάδας μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ότι τα στρατεύματά του απέκρουσαν νέα μεγάλης κλίμακας έφοδο από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία (Ντονμπάς), καταφέρνοντάς τους τεράστιες απώλειες σε προσωπικό και άρματα μάχης.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο ανέφερε πως οι δυνάμεις του κατέστρεψαν 28 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 8 Leopard που έχουν δοθεί από την Γαλλία και τη Γερμανία και τριών οχημάτων αναγνώρισης AMX-10 που έχουν δοθεί από τη Γαλλία, καθώς και 109 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ).

Υπολόγισε επίσης πως οι ουκρανικές απώλειες ανήλθαν σε 10.500 στρατιωτικούς, χωρίς να διευκρινίσει αν ο αριθμός αυτός αφορά μόνο νεκρούς ή και τραυματίες.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου, ο Πριγκόζιν αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς της Μόσχας ότι προκάλεσε μεγάλες απώλειες στα ουκρανικά στρατεύματα στο Ντονέτσκ, υποστηρίζοντας ότι οργιάζει η φαντασία των αξιωματούχων του.

Για να σκοτώσει 1.500 στρατιώτες, η Ρωσία θα έπρεπε να προωθείται κατά 93 μίλια κάθε μέρα, είπε. «Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι αυτό είναι απλώς επιστημονική φαντασία».  Οι αριθμοί που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας σημαίνουν ότι ο ρωσικός στρατός έχει «καταστρέψει ολόκληρο τον πλανήτη Γη πέντε φορές» και «έχει προχωρήσει στους εξωγήινους», πρόσθεσε.

Ο Πριγκόζιν, ο οποίος βρισκόταν στο έδαφος για μήνες με τα στρατεύματά του να μάχονται στις αιματηρές συγκρούσεις για τον έλεγχο του Μπαχμούτ, δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς κατέληξε σε αυτά τα συμπεράσματα. Βέβαια συνεχίζει με συνέπεια να εντείνει την κριτική του στους Ρώσους κορυφαίους στρατιωτικούς ηγέτες της Μόσχας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό