16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Απαραίτητη η αυτοδυναμία στις εκλογές

Ειδήσεις Ελλάδα

Από τα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες ο Κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την σιγουριά του σχετικά με την επίτευξη της αυτοδυναμίας στις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «χρειάζεται σταθερότητα προκειμένου το εθνικό σκάφος να πλεύσει με ασφάλεια στα φουρτουνιασμένα νερά της συγκυρίας». Παράλληλα, σημείωσε πως στην περίπτωση της αυτοδυναμίας δεν είναι δεδομένη η μονοκομματική κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά παραμένει «αναγκαία συνθήκη σταθερότητας. Και θέλω να σάς ζητήσω και πάλι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αναλογιστούμε ότι σε αυτήν την κάλπη καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, γιατί είναι μία πολύ κρίσιμη αναμέτρηση. Θα μου πείτε δεν το λέμε κάθε φορά; Ναι, αλλά αυτή τη φορά έχει ξεχωριστό βάρος αυτή η αναμέτρηση, διότι δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε όλα όσα πετύχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια».

Qatargate: Στενάχωρα γεγονότα που πλήττουν την αξιοπιστία της Ευρώπης

Την επιδιωκόμενη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκειμένου να συγκυβερνήσουν κατέδειξε ο Κ. Μητσοτάκης αναφέροντας απευθυνόμενος προς τον κ. Ανδρουλάκη: «Εάν θέλει να γίνει παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ να το πει καθαρά και όχι με μισόλογα». Μάλιστα, βασίστηκε σε δήλωση του κ. Ανδρουλάκη που υποστήριζε ότι θέλει να στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση.

Κάνοντας λόγο για το Qatargate, σημείωσε ότι πρόκειται για εξελίξεις που κλονίζουν την αξιοπιστία της Ευρώπης και της Δημοκρατίας.

«Ελπίζω να εξιχνιαστεί σύντομα η συγκεκριμένη υπόθεση γιατί τραυματίζει το κύρος της Ευρώπης, της πολιτικής και της δημοκρατίας σε μια εποχή που ο λαϊκισμός κυριαρχεί και η αμφισβήτηση στην δημοκρατία εντείνεται», συμπλήρωσε. Παράλληλα, τόνισε αναφορικά με την εμπλοκή της Εύας Καϊλή: «Δεν θέλω να πω πολλά περισσότερα για το θέμα αυτό. Μια φράση θα πω μόνο: ότι δείχνει και πανικό και μικρότητα το να προσπαθείς να φορτώσεις ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία».

Τέλος, δεν δίστασε να κατηγορήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνοντας ότι δεν προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα μέσα από την δυσφήμισή της, επισημαίνοντας πως «ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και κρίνεται για τα λεγόμενά του».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό