21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Απαγορεύεται το γέλιο και η… ευτυχία τις 11 μέρες του πένθους

Ειδήσεις Ελλάδα

Απαγόρευση στο γέλιο, το ποτό και στα ψώνια για 11 ημέρες επέβαλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς η χώρα μπαίνει σε περίοδο πένθους σηματοδοτώντας τη 10η επέτειο θανάτου του Κιμ Γιονγκ-ιλ, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα από το 1994 έως το 2011.

Οι κυβερνητικές αρχές γενικότερα , διέταξαν τους πολίτες να μην δείχνουν κανένα σημάδι ευτυχίας όσο η Βόρεια Κορέα τιμά τη μνήμη του θανάτου του. 

Σύμφωνα με Βορεοκορεάτη, που μίλησε  στο Radio Free Asia (RFA) , όλες οι δραστηριότητες αναψυχής έχουν απαγορευτεί για αυτό το διάστημα. «Οι παραβάτες θα συλληφθούν όπως συμβαίνει κάθε χρόνο» είπε.

«Στο παρελθόν,πολλοί που πιάστηκαν να πίνουν ή ήταν σε κατάσταση μέθης κατά την περίοδο του πένθους συνελήφθησαν και αντιμετωπίστηκαν ως ιδεολογικοί εγκληματίες  Τους πήραν και δεν τους είδαν ποτέ ξανά», πρόσθεσε.

«Ακόμα κι αν  μέλος της οικογένειάς σας πεθάνει κατά τη διάρκεια της περιόδου πένθους, δεν επιτρέπεται να κλάψετε δυνατά, είπε ακόμη, τονίζοντας το… αυτονόητο: ούτε κουβέντα για εορτασμό γενεθλίων αν πέσουν μέσα στην περίοδο του πένθους.

Μια άλλη  κάτοικος της νοτιοδυτικής επαρχίας South Hwanghae, είπε ότι οι αστυνομικοί κλήθηκαν να προσέχουν τους ανθρώπους που δεν φαίνονται επαρκώς… δυστυχισμένοι κατά τη διάρκεια της περιόδου πένθους.  

Το πένθος θα διαρκέσει για 11 ημέρες φέτος καθώς είναι η 10η επέτειος του θανάτου, αλλά γενικά  κάθε χρόνο τηρείται 10ήμερο πένθος.

Τα μέτρα καταστολής φέτος ξεκίνησαν από τις αρχές Δεκεμβρίου. «Από την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου, έχουν ειδικό καθήκον να καταπολεμήσουν όσους βλάπτουν τη διάθεση του συλλογικού πένθους» πρόσθεσε η Βορειοκορεάτισσα..

Τρεις γενιές της οικογένειας Κιμ κυβέρνησαν τη Βόρεια Κορέα από τότε που ο Κιμ Ιλ Σουνγκ ίδρυσε τη χώρα το 1948. Όταν ο Κιμ Ιλ Σουνγκ πέθανε το 1994, ο μεγαλύτερος γιος του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, κληρονόμησε την εξουσία. 

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ο τρίτος και νεότερος γιος του Κιμ Γιονγκ Ιλ και ανέλαβε την εξουσία μετά το θάνατο του πατέρα του το 2011. 

 naftemporiki.gr, με πληροφορίες από την dailymail.co.uk 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό