17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εσωκομματικά μηνύματα Μητσοτάκη – Τσίπρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη[email protected]

Με την χώρα να βρίσκεται ατύπως σε μια μακρόσυρτη προεκλογική περίοδο οι πολιτικοί «μονομάχοι» στρέφουν το βλέμμα στο εσωτερικό των κομμάτων τους και επιδιώκουν την μέγιστη δυνατή συσπείρωση. Με τις εκλογές της απλής αναλογικής να.. ευνοούν την χαλαρή ψήφο στόχος τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Αλέξη Τσίπρα είναι να στείλουν μηνύματα  στο κομματικό ακροατήριο για την κρισιμότητα της πρώτης κάλπης.

Στο πλαίσιο αυτό όλο και πυκνώνουν οι περιοδείες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την αρχή να γίνεται από την Βόρεια Ελλάδα. Σε  εξέλιξη είναι και ένα κύκλος συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων, καθώς σταδιακά ξεδιπλώνεται η στρατηγική με την οποία η Πειραιώς και η Κουμουνδούρου θα φτάσουν μέχρι τις εκλογές.  

Τον οδικό χάρτη με τον οποίο θα πορευθεί τους επόμενους μήνες  η κυβέρνηση ξεδίπλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το προηγούμενο Σάββατο στην  έναρξη των εργασιών της συνόδου των προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟΜ της Νέας Δημοκρατίας. Για μια ακόμα φορά επανέλαβε πως εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας  και αναφέρθηκε εκ νέου στο στόχο της αυτοδυναμίας σημειώνοντας πως «την επόμενη μέρα η χώρα θα χρειαστεί σταθερότητα και ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων». 

Το σύνθημα με το οποίο η Νέα Δημοκρατία θα φτάσει στις κάλπες είναι  «Το είπαμε, το κάναμε», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μηνύματα και στο εσωτερικό του κόμματος. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε  «υπάρχει μια «λεπτή γραμμή» μεταξύ του να είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας και να είμαστε αλαζόνες και να θεωρούμε τους εαυτούς μας περίπου αναντικατάστατους. Πρέπει να είμαστε πάντα από τη σωστή πλευρά αυτής της γραμμής». Επιπρόσθετα ανέφερε ότι έχει ζητήσει από τους υπουργούς και ανταποκρίνονται σε αυτό, να μην υπάρχει κυβερνητικό κλιμάκιο το οποίο να πηγαίνει στην περιφέρεια και να μην συναντιέται με τα κομματικά στελέχη.

Την ίδια στιγμή στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ετοιμάζονται για την αυριανή και μεθαυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς στο δρόμο προς τις επόμενες κάλπες ανεβάζουν ταχύτητες οι κομματικές μηχανές. Στην ομιλία του  ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας θα εστιάσει εκ νέου στην ανάγκη «πολιτικής αλλαγής» και στο στόχο της προοδευτικής διακυβέρνησης. 

Το επόμενο διάστημα η Κουμουνδούρου σκοπεύει να δώσει ακόμα περισσότερο βάρος στο τερέν της οικονομίας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.  H κυβέρνηση «τροφοδοτεί την αισχροκέρδεια αντί να προστατεύσει τους πολίτες» είναι το μήνυμα που εκπέμπει η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ σφοδρή κριτική ασκείται στους χειρισμούς που γίνονται στο ενεργειακό πεδίο.

Σε εξέλιξη  είναι ένας κύκλος επαφών του Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους των παραγωγικών ομάδων, ενώ στόχος  είναι στο δρόμο προς τις κάλπες να ανοίξουν τα ψηφοδέλτια σε νέα πρόσωπα. Με το μήνυμα που εκπέμπεται στο εσωτερικό του κόμματος να είναι πως δεν υπάρχουν περιθώρια για φαινόμενα εσωστρέφειας, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει πολλαπλές κρίσεις – π.χ. οικονομία, ενέργεια- και οι πολίτες αναμένουν ουσιαστικές απαντήσεις. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό