23.1 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Απίστευτο: Άγνωστοι βεβήλωσαν τον τάφο του Σόιμπλε

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μία απίστευτη ανακάλυψη προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Όφενμπουργκ στη Γερμανία καθώς άγνωστοι βεβήλωσαν τον τάφο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!

Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Bild, το πρωί της Δευτέρας (13/5), δημοτικοί υπάλληλοι του Όφενμπουργκ ανακάλυψαν μια φρεσκοσκαμμένη τρύπα στον τάφο του Γερμανού εμβληματικού υπουργού Οικονομικών στο νεκροταφείο Waldbach της πόλης.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η τρύπα που εντοπίστηκε ήταν βάθους περίπου 1,20 μέτρων. Ωστόσο, ο δράστης ή οι δράστες δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το φέρετρο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Φωτ.: Bild

Ο 45χρονος δήμαρχος του Όφενμπουργκ, Marco Steffens, ανέφερε στο γερμανικό Μέσο ότι η ειρήνη των νεκρών διαταράχθηκε με βδελυρό τρόπο στον τάφο του Σόιμπλε. «Αυτό είναι τρομερό και μας στεναχωρεί», συμπλήρωσε ο ηγέτης της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Ελπίζουμε ότι η αστυνομία θα ξεκαθαρίσει γρήγορα την κατάσταση και ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν αυστηρά».

Ο Γενικός Γραμματέας του CDU, Carsten Linnemann, είπε στην Bild ότι είναι τρομοκρατημένος από τη συγκεκριμένη είδηση: «Το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν πλέον να σέβονται την ειρήνη των νεκρών είναι αηδιαστικό και με αφήνει έκπληκτο. Ελπίζω πραγματικά να συλληφθούν γρήγορα οι δράστες».

Ο Σόιμπλε έχασε σε ηλικία 81 ετών τη μάχη με τον καρκίνο στις 26 του περασμένου Δεκεμβρίου.

Στην κηδεία του στο Όφενμπουργκ στις αρχές Ιανουαρίου, εκτός από συγγενικά του πρόσωπα, το στερνό αντίο είπαν και επιφανείς πολιτικοί απ’ όλο το πολιτικό φάσμα της Γερμανίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό