27.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

20 φορές είχε συλληφθεί ο Αφγανός δράστης…

Ειδήσεις Ελλάδα

Ούτε μια, ούτε δύο αλλά 20 φορές είχε προσαχθεί ο δράστης που γρονθοκόπησε αναίτια 20χρονη κοπέλα στην καρδιά του πιο εμπορικού δρόμου της Αθήνας, την Ερμού, το μεσημέρι της Τετάρτης (22/5).

Κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι στην καρδιά της πρωτεύουσας, κοντά σε αστυνομικούς που κάνουν περιπολίες, θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο και μάλιστα για 2η φορά μέσα σε μόλις τρεις μήνες.

Σύμφωνα με συγγενείς της κοπέλας αλλά και αυτόπτες μάρτυρες, ο 24χρονος με καταγωγή από το Αφγανιστάν πλησίασε την 20χρονη την ώρα που περπατούσε με τον φίλο της και ένα φιλικό της ζευγάρι και της έριξε μπουνιά στο πρόσωπο, με την κοπέλα να παθαίνει κρίση πανικού και να λιποθυμάει.

«Περπατάγανε στην Ερμού και κάποιος, όπως κατέβαινε, κάποιος τοξικομανής της έριξε ξαφνικά μία μπουνιά στα μούτρα. Είχε τάσεις πανικού μετά και δεν μπορούσε. Φοβήθηκε βασικά το κορίτσι. Να περπατάς στον δρόμο και να σου ρίξει κάποιος μία μπουνιά στα μούτρα; Στα καλά καθούμενα και εσύ να είσαι αμέριμνος;»

Ο δράστης είναι ένας 24χρονος Αφγανός που στο παρελθόν είχε συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών. Υπήρξε εγκλεισμός του σε ψυχιατρικές κλινικές, με τον ίδιο να είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών. 

Δεν είχε γίνει σε βάρος του καμία άλλη καταγγελία για επίθεση σε γυναίκα, επειδή όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, τα θύματά του δεν ήθελαν να δώσουν συνέχεια. Κάποια από αυτά πάντως τον αναγνώρισαν και μίλησαν στο Mega.

Γυναίκα που υπήρξε θύμα επίθεσης του 24χρονου δήλωσε: «Αυτό που συνέβη χθες το μεσημέρι στην Ερμού ήταν αναπόφευκτο από τη στιγμή που ο 24χρονος συνέχιζε να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Πολλές φορές μας είχε επιτεθεί με σπρωξιές και είχε δείξει μαχαίρι. Ξέρουμε ότι τον έχει πιάσει πολλές φορές η αστυνομία», συμπλήρωσε η νεαρή γυναίκα.

«Άλλες φορές με έσπρωχνε, άλλες φορές μου μιλούσε άσχημα και 2-3 φορές είχε βγάλει μαχαίρι. Το ξέραμε ότι κρατάει μαχαίρι όλοι οι εργαζόμενοι της περιοχής. Ξέρουμε ότι τον έχει πιάσει πολλές φορές η αστυνομία» είπε χαρακτηριστικά.

Το γεγονός ότι ο δράστης είναι γνώριμος των αρχών επιβεβαίωσε και ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως ο 24χρονος Αφγανός στο παρελθόν είχε προσαχθεί 20 φορές αλλά πάντα κατέληγε ελεύθερος.

«Έχει προσαχθεί τουλάχιστον 20 φορές από την αστυνομία. Έμπαινε στα καταστήματα και πέταγε κάτω τα ρούχα. Είχε γίνει πολλές φορές προσαγωγή αλλά αφηνόταν ελεύθερος. Είναι ταυτοποιημένος χρήστης ναρκωτικών» αποκάλυψε μιλώντας στο Live News, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό