18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αντωνία Ντεσπλά: «Όταν ολοκληρώνονται τα γυρίσματα, είναι καλό να μένεις λίγο μόνος σου»

Ειδήσεις Ελλάδα

Αντωνία Ντεσπλά: Ο πατέρας της Αλεξάντρ Ντεσπλά είναι ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής με πολλές υποψηφιότητες Όσκαρ.

Σκηνοθέτες όπως οι Πολάνσκι, Γαβράς, Κλούνεϊ, ΝτελΤόρο, Φρίαρς, Μπεσόν του ζητούν να γράψει μουσική για τις ταινίες τους και είναι φίλοι του. Εκείνος δημιουργεί παρτιτούρες για ταινίες όπως τις «Ξενοδοχείο Grand Budapest», «Η μορφή του νερού» κ.ά. Στο σπίτι της γιαγιάς της, Αντωνίας, Μικρασιάτισσας γεννημένης στον Βόλο, ακούγονταν μουσικές των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου.

Η μητέρα της, Ντομινίκ Λεμονιέ, είναι επαγγελματίας βιολονίστα. Η ίδια και η αδελφή της Νινόν έδειξαν από νωρίς το ταλέντο τους συμμετέχοντας στη μεταγλώττιση του «Χάρι Πότερ» και της «Διπλής ομηρίας» με τον Μπρους Γουίλις. Περισσότερο από μία δεκαετία δημοφιλής ηθοποιός του γαλλικού κινηματογράφου και του θεάτρου καθώς και παραγωγός, η Αντωνία πήρε μέρος σε γαλλική τηλεοπτική σειρά σε ηλικία μόλις 9 ετών.

Στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter δημοσιεύει συχνά ενημερώσεις για τα επιτεύγματα των γονιών της. Δυναμική και αποφασισμένη να τα καταφέρει μόνη της, η ταλαντούχα Αντωνία Ντεσπλά δεν επαναπαύτηκε ποτέ στη δική τους δόξα όμως. Κυνηγώντας το δικό της όνειρο, μετακόμισε, έφηβη ακόμα, στο Λονδίνο. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο κορυφαίο βρετανικό πανεπιστήμιο East 15 ActingSchool καθώς και στο Drama Centre London.

Η ερμηνεία της ως Λαίδη Μάκμπεθ ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, η ταινία μικρού μήκους «Rise of a Star» δίπλα στην Κατρίν Ντενέβ την έφερε να πρωταγωνιστεί σας σειρές «Βικτώρια» και «Οικογένεια Ντάρελ». Ακολούθησαν η μεγάλου μήκους ταινία «Επιχείρηση: Φινάλε», το βραβευμένο «Held For a Moment», το «Conte Anglais», το «Γράμμα για τον βασιλιά», το λατρεμένο «The French Dispatch».

«Ήθελα να γίνω μπαλαρίνα, από αυτό διδάχτηκα πώς να έχω επιμονή και να είμαι πολύ πειθαρχημένη στη δουλειά μου. Έφυγα από τη Γαλλία στα 16 μου επειδή δεν ήθελα να γίνω “η κόρη”. Αγαπώ τον πατέρα μου και είμαι πολύ περήφανη που είμαι κόρη του, αλλά ήθελα να δημιουργήσω δρόμους από μόνη μου. Δεν μπορούσα να γίνω μπαλαρίνα λόγω του ύψους μου, όμως οι γονείς μου έψαχναν τρόπους να διοχετεύσω την αστείρευτη ενέργειά μου. Με έγραψαν σε ένα πρακτορείο υποκριτικής. Με τον πρώτο μου ρόλο ως αντιδραστική έφηβη ένιωσα το πλατό σαν ένα νέο κάλεσμα. Αγαπώ αυτή τη δουλειά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο», ομολογεί η ίδια.

Η περιπέτεια της αγάπης

Το «Σανταράμ» (Apple TV) μας μεταφέρει πίσω στη δεκαετία του 1980, όπου βλέπουμε έναν Αυστραλό ακτιβιστή μελετητή φιλόσοφο ονόματι Λιν Φορντ να καταλήγει στη φυλακή και να κατηγορείται για ένοπλη ληστεία. Ο Λιν δραπετεύει και αποκτά πλαστό διαβατήριο. Στη μαγευτική Ινδία του 1982 συναντά την Ελβετίδα Κάρλα με το αινιγματικό παρελθόν και την ερωτεύεται. Πέρα από τη σαγηνευτική και ελκυστική αφήγηση στον υπόκοσμο του Σαλάμ και την τοπική μαφία, κυρίαρχο στοιχείο της ιστορίας είναι η αγάπη.

Η τρέλα και η αθλιότητα της Βομβάης συνιστούν τον καμβά όπου εξελίσσεται η μυθιστορηματική αφήγηση του Αυστραλού συγγραφέα Γκρέγκορι Ντέιβιντ Ρόμπερτς στο ομώνυμο βιβλίο των χιλίων σελίδων με εκατομμύρια φανατικούς αναγνώστες ανά τον κόσμο που η διεθνής κριτική κοινότητα υποδέχτηκε ως λογοτεχνικό αριστούργημα. Πώς ήταν για την Αντωνία Ντεσπλά να συμμετάσχει σε μια τέτοιας κλίμακας διεθνή παραγωγή; «Έκανα την ακρόαση την Τρίτη. Την Παρασκευή μού είπαν ότι θα πήγαινα στη Βομβάη για να τσεκάρουν τη χημεία μου με τον Τσάρλι Χάναμ.

Πήρα τον ρόλο την επόμενη εβδομάδα. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα, με μεγάλο άγχος, δεν είχα ούτε ένα δευτερόλεπτο να σκεφτώ τι σήμαινε όλο αυτό. Μεσολάβησαν η πανδημία και η αναγκαστική παύση 14 μηνών. Βρήκα τότε τον χρόνο να κατανοήσω τον χαρακτήρα και την ευθύνη που έφερε ο ρόλος της Κάρλα, έτσι ήμουν πανέτοιμη όταν ξεκινήσαμε ξανά. Η Κάρλα είναι ένας υπέροχος χαρακτήρας, γιατί, επιφανειακά, είναι η τέλεια γυναίκα. Σε δεύτερο επίπεδο, όμως, υπάρχουν πόνος, δόλος και υποσυνείδητη απέχθεια για τις πράξεις της. Υπάρχει κίνητρο για ό,τι κάνει, δεν κάνει τίποτα τυχαία.

Συναρπαστική ως χαρακτήρας, με μια αίσθηση ανεξαρτησίας ασυνήθιστη για μένα. Άρχισα να βγαίνω μόνη μου για δείπνο, στο θέατρο, σε γκαλερί, στον κινηματογράφο προσπαθώντας να μπω στην ψυχολογία της.

: Gala

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό