17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αντίστροφη μέτρηση για την Μπουντεσλίγκα με επανεκκίνηση στις 9 Μαΐου

Ειδήσεις Ελλάδα

Τίποτα δεν μπορεί να γίνει λάθος: η Μπουντεσλίγκα προετοιμάζεται για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος ακριβώς με αυτή την πεποίθηση.

Εσχάτως προέκυψαν σημαντικά μηνύματα από την πολιτική σκηνή, τα οποία οι επικεφαλής των γερμανικών συλλόγων υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό. Αλλά για να αποφευχθεί ενδεχόμενη «αστοχία» οι υπεύθυνοι ξαναβλέπουν το ημερολόγιο, το οποίο πιθανότατα θα αλλάξει συγκριτικά με τον αρχικό σχεδιασμό.

Τις τελευταίες ημέρες ο Πρόεδρος της Βαυαρίας, Μάρκους Σούντερ κι ο Πρόεδρος της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ, εξήγησαν ότι «προϋπόθεση για την επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι πως υπάρχει ένα καλά μελετημένο σχέδιο. Η Λίγκα (DFL) παραδίδει ένα έγγραφο που δείχνει ότι θα ληφθούν μέτρα ασφαλείας. Μπορούμε να σκεφτούμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι, έστω και με κλειστές πόρτες».

Ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, τάσσεται επίσης υπέρ, τονίζοντας ότι «εννοιολογικά, πίσω από κλειστές πόρτες είναι σίγουρα και πάλι δυνατό. Είναι σημαντικό να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης. Για εκατομμύρια οπαδούς η επιστροφή στο παιχνίδι από τις 9 Μαΐου, αν και πίσω από κλειστές πόρτες, θα ήταν ένα βήμα προς την ομαλότητα».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν το χαμόγελο πολλών στελεχών. «Οι πολιτικοί μάς έστειλαν ένα μεγάλο μήνυμα εμπιστοσύνης» εξήγησε ο Βάτσκε, διευθύνων σύμβουλος της Μπορούσια Ντόρτμουντ. «Τώρα έχουμε καθήκον να δικαιολογήσουμε την εμπιστοσύνη που λάβαμε. Γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι πιο όμορφο με τους οπαδούς, αλλά είναι ένα θετικό σημάδι για όλους».

Η ελπίδα, επομένως, είναι η επιστροφή στο γήπεδο στις 9 Μαΐου, ακόμα κι αν για την επισημοποίηση χρειάζεται το «Ο.Κ.» της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ (θα μιλήσει ξανά στις 30 Απριλίου). Ωστόσο απαιτείται η μέγιστη προσοχή, επειδή το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να αντέξει νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Bild, η DFL δεν θα ήθελε να ξεκινήσει ξανά από την 26η ημέρα αλλά από την 33η, αυτή που είχε προγραμματιστεί ακριβώς για τις 9 Μαΐου πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Αυτό συμβαίνει επειδή την 26η ημέρα θα υπήρχε το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ μεταξύ Ντόρτμουντ και Σάλκε και υπάρχει φόβος ότι οι οπαδοί των δύο ομάδων μπορεί να σκεφτούν να συγκεντρωθούν μπροστά από το γήπεδο.

Για να δοθεί χρόνος στις αρχές επιβολής του νόμου να οργανώσουν και να αποφύγουν αυτήν την υπόθεση, η ιδέα θα ήταν να διεξαχθούν πρώτα η 33η και 34η αγωνιστική και ύστερα εκείνες από την 26η έως την 32η, οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού.

Από την άλλη πλευρά, η πρόθεση είναι να το πρωτάθλημα να ξεκινήσει ξανά κι αυτό να γίνει γρήγορα για να κλείσει η σεζόν πριν από τις 30 Ιουνίου και να αποφευχθούν τα προβλήματα με τα συμβόλαια των παικτών, αλλά υπάρχει η συνειδητοποίηση ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει λάθος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό