17.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ανδρουλάκης: Μετωπική με Μητσοτάκη για τη στεγαστική κρίση μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής και ώρα 10:30 αναμένεται να ξεκινήσει ο διαξιφισμός μεταξύ ΠαΣοΚ και Νέας Δημοκρατίας για το κόστος στέγασης.

Νίκος Ανδρουλάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε, για δεύτερη φορά, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, ο οποίος καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει σχετικά με το στεγαστικό πρόβλημα.

Η στεγαστική κρίση

Στη Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για στεγαστική κρίση κι επισημαίνουν πως την περίοδο 2018 – 2020 τα ενοίκια αυξήθηκαν κατά 50%. Η αύξηση αυτή επηρεάζει άμεσα τα νέα ζευγάρια, τους φοιτητές και τους χαμηλόμισθους που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο ολοένα αυξανόμενο κόστος ζωής. Παράλληλα ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ζητήσει και την κατάργηση golden visa από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. .

Η συζήτηση αυτή, που αφορά ένα θέμα με κοινωνικό πρόσημο, και πολλοί πιστεύουν πως θα θυμίσει κοινοβουλευτικές μάχες άλλων εποχών, διαδέχεται τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ που έγινε χθες Πέμπτη στην αίθουσα 111 της Βουλής και αφορούσε το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών.

Η θυελλώδης συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Εκεί πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης και δήλωσε στην αρχική του τοποθέτηση πως το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ντροπιαστικό για τη χώρα μας, καθώς για πρώτη φορά μετά το 1981 και την ένταξη της  Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια κυβέρνηση εκθέτει κατ’ αυτόν τον τρόπο την πατρίδα μας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας για τα ομόφυλα ζευγάρια επανέλαβε τις προγραμματικές θέσεις του ΠαΣοΚ και τόνισε πως το θέμα της τεκνοθεσίας ή της υιοθεσίας θα αποφασιστεί με μοναδικό γόμωνα το συμφέρον του παιδιού.

Στη συνέχεια  μίλησαν δύο επιστήμονες που είχαν κληθεί στη συζήτηση.  Η καθηγήτρια νομικής Λίνα Παπαδοπούλου και ο Κωνσταντίνος Ρόκας που είναι επίκουρος καθηγητής Νομικής στο ΑΠΘ και μέλος του τομέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΠαΣοΚ. Αμφότεροι, επιχειρηματολόγησαν υπερ. του γάμου ατόμων του ίδιου φύλου και απάντησαν και σε ερωτήσεις βουλευτών, όπως αυτή που έκανε η Μιλένα Αποστολάκη και αφορούσε την τεκνοθεσία.

Η έκρηξη της Νάντιας-Με ποιους τα έβαλε

Την ερώτηση της Μιλένας Αποστολάκη για την τεκνοθεσία, διαδέχτηκε η τοποθέτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου, που δήλωσε παρουσία των συναδέλφων της «πως δεν είναι δυνατόν βουλευτές να κρύβονται και να λαμβάνουν αποφάσεις με βάση το τι λένε μητροπολίτες στις περιοχές τους»  καρφώνοντας με αυτό τον τρόπο συγκεκριμένους βουλευτές από την επαρχία που δεν θα ψηφίσουν.

Οι τοποθετήσεις των βουλευτών διαδέχθηκαν η μία την άλλη κι όταν ο λόγος έφτασε στον Μπουρχάν Μπαράν από την Ξάνθη προκλήθηκε εκ νέου ένταση. Με τον Πάρη Κουκουλόπουλο να προσπαθεί αν κατευνάσει τα πνεύματα και την κυρία Γιαννακοπούλου να του απαντά  «δεν είσαι δάσκαλος μου».

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεδρίαση για το ίδιο θέμα και παρά τις εντάσεις πολλοί την κρίνουν ως μία συνεδρίαση «αλλαγής στάσης»  καθώς τρεις βουλευτές φαίνεται να πείστηκαν από τη συζήτηση και όλα δείχνουν πως θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο. Πρόκειται για τους δύο βουλευτές από το Ηράκλειο Φραγκίσκο Παρασύρη και Ελένη Βατσίνα και την βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας  Χριστίνα Σταρακά που μέχρι χθες έδειχναν αρνητικοί.

Την Τρίτη ορίστηκε νέα συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ με το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών να είναι ψηλά στην ατζέντα, ωστόσο, στην επόμενη συζήτηση θα αναλυθεί και στο θέμα της Παιδείας στο σύνολο της, αλλά και των μη κρατικών πανεπιστημίων που ανοίγει η κυβέρνηση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό