22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Αναστέλλει το Moderna η Γαλλία κάτω των 30 ετών λόγω καρδιακών κινδύνων

Ειδήσεις Ελλάδα

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας αναστέλλει το εμβόλιο Moderna για τους κάτω των τριάντα ετών, λόγω κινδύνου μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας.

Η απόφαση βασίζεται σε γαλλική έρευνα της Epi-Phare που δημοσιεύτηκε από την  Ανώτατη Αρχή για την Υγεία την Τρίτη. Οι κίνδυνοι μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας εμφανίστηκαν σε νέους από δώδεκα ως είκοσι εννέα ετών όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

«Στον πληθυσμό ηλικίας κάτω των 30 ετών ο κίνδυνος αυτός φαίνεται να είναι περίπου πέντε φορές μικρότερος με το εμβόλιο Comrinaty της Pfizer σε σχέση με το Spikevax της Moderna», ανέφερε η HAS στη σύστασή της που δημοσιεύθηκε χθες.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων  η γαλλική Ανώτατη Αρχή για την Υγεία (HAS) συνιστά, για τον πληθυσμό κάτω των 30 ετών, τη χορήγηση του εμβολίου Pfizer είτε πρόκειται για αρχικό εμβόλιο είτε για αναμνηστική δόση.

Η  αμερικανική φαρμακοβιομηχανία υπέβαλε σήμερα αίτηση για άδεια χορήγησης στην Ευρώπη του εμβολίου της κατά της COVID-19 σε παιδιά ηλικίας 6-11 ετών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό