17.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Ανακοινώθηκε επίσημα το νέο λειτουργικό σύστημα της Xiaomi!

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι διαρροές των προηγούμενων ημερών αποδείχτηκε πως είχαν βάση, καθώς η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα το νέο λειτουργικό σύστημα της με ονομασία HyperOS (και όχι MiOS), το οποίο θα αντικαταστήσει το MIUI μετά από 13 χρόνια, με το ντεμπούτο να γίνεται στην επερχόμενη σειρά Xiaomi 14!

Το HyperOS αναπτύσσεται από την εταιρεία με σκοπό να αξιοποιηθεί σε όλες τις συσκευές του οικοσυστήματος της, όπως smartphones, tablets, συσκευές IoT (smart home), αυτοκίνητα κλπ.

Όπως δήλωσε ο CEO της Xiaomi, Lei Jun, στο δίκτυο Weibo,

Από το 2014, όταν και ξεκίνησε να παίρνει μορφή η κατηγορία των IoT συσκευών, αρχίσαμε σχεδόν ταυτόχρονα την πειραματική ανάπτυξη και πιστοποίηση. Το 2017, ξεκινήσαμε επίσημα την έρευνα και ανάπτυξη του νέου συστήματος με σκοπό να υποστηρίζει όλες τις οικολογικές συσκευές και εφαρμογές σε ένα ενιαίο ενσωματωμένο framework. Αυτός είναι ο στόχος μας. Το HyperOS βασίζεται έντονα στον συνδυασμό μιας εξελιγμένης έκδοσης του Android OS και του συστήματος Vela που έχει αναπτύξει η Xiaomi. Η εταιρεία έχει επανασυντάξει ολοκληρωτικά όλη την αρχιτεκτονική του συστήματος και έχει προετοιμάσει μια δημόσια διαθέσιμη βάση για το Internet of Everything που προορίζεται για δεκάδες δισεκατομμύρια συσκευές και δεκάδες δισεκατομμύρια συνδέσεις στο μέλλον.

Πέραν της ανακοίνωσης και της υπόσχεσης πως το HyperOS θα είναι προεγκατεστημένο στη σειρά Xiaomi 14, η εταιρεία δεν έδειξε καμία εικόνα του συστήματος, κάτι που φυσιολογικά θα γίνει στην επίσημη παρουσίαση των νέων ναυαρχίδων.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό