20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Ανήλικος τρόμος» τα φετινά Χριστούγεννα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η παραβατική συμπεριφορά ανηλίκων και οι «μάχες» συμμοριών στην Αττική δεν έχουν τέλος, με τα περιστατικά βίας και εγκληματικότητας που καταγράφονται καθημερινά στα βιβλία συμβάντων της ΕΛ.ΑΣ. να είναι δεκάδες.

Ανήλικοι εισέβαλλαν ανήμερα των Χριστουγέννων, στις 21:00, σε κατάστημα στην περιοχή της Ακρόπολης σε κεντρικότατο δρόμο, πλησίασαν την ταμειακή μηχανή και αφαίρεσαν όσα χρήματα πρόλαβαν. Ήταν τρία αγόρια, ο μικρότερος έντεκα ετών και ο μεαγαλύτερος δεκατεσσάρων. Ο 33χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα κλοπής και κάλεσε την αστυνομία.

Λίγο αργότερα οι άντρες της Άμεσης Δράσης εντόπισαν τους ανήλικους και τους συνέλαβαν. Μαζί με τα παιδιά, στην οδο Μακρυγιάννη, συνελήφθη και ένας 51χρονος που είναι και ο πατέρας των δύο αγοριών, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. 

Στην Αθήνα κυκλοφορούν πολλοί έφηβοι, ακόμα και παιδιά με μαχαίρια, ενώ, οι κλοπές, οι ξυλοδαρμοί και το bullying έχουν αυξηθεί δραματικά σε αυτές τις ηλικίες. Μαρτυρίες παιδιών λένε ότι συνομήλικοί τους βγάζουν μαχαίρια και τους ληστεύουν, αρπάζοντας τα κινητά τους τηλέφωνα, τσαντάκια και ό,τι άλλο πολύτιμο κρατούν επάνω τους, όπως τονίζεται σε ρεπορτάζ του Mega.

Με αφορμή ασήμαντα περιστατικά, δίνουν ακόμα και ραντεβού προκειμένου να χτυπηθούν μεταξύ τους. Ανήλικοι περιγράφουν περιστατικά βίας με δράστες παιδιά, λέγοντας πως όταν πέφτει το σκοτάδι αποφεύγουν να κυκλοφορούν μόνοι τους στον δρόμο. Τρομοκρατημένοι, όμως, δηλώνουν και οι γονείς ειδικά την περίοδο των εορτών που τα σχολεία είναι κλειστά. Τώρα, ο φόβος μήπως συμβεί κάποιο δυσάρεστο περιστατικό σε μια βόλτα των παιδιών τους μεγαλώνει ακόμα περισσότερο.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό